Konumuz Yine Futbol Ama… (2)

0
49

Değerli okurlarım, bu makaleye başlarken, ‘bir şeyin tadını kaçırmada üstümüze yoktur’ demiştim. 17 yaşındaki yetenekli bir genci milli takıma almak gibi yapılan yanlışlar, bazı yanlışlar yanında melek gibi kalır. Paralı yayın hayatımıza Digitürk’le girdi. Lig TV ve Smart birbirini takip etti. ‘Kanalların çoğalmasının ne sakıncası var?’ demeyin sakın. Bu kanallarla yüzlerce film izlemeye başladık. Oscar ödüllü filmlere ve bilimsel programlara itibar azaldı. Kanalların çoğalması genel olarak insanların film zevkini sıfırladı.

Bununla kalsa neyse! Televizyonlarda o kadar çok dizi var ki, saymakla bitmez. Hepsinin de meraklısı vardır sanırım. Bir dizi ismi reklâm ediliyor ve deniliyor ki; “Pek Yakında Ekranlarımızda!” Öyle söylüyorlar. Zannedersiniz ki, aylar ya da haftalar sonra yayınlanacak. Öyle düşünenler yanılıyor. İki üç gün sonra o dizi ekranlara arz-ı endam ediyor. Bir şey ne kadar çok olursa, o kadar şey olur.

Çokluğu yetmiyormuş gibi. Pembe dizilerden de kopyalama yapıyorlar. Çıplak kadınlar gırla. Böyle diziler bizde ve Arap ülkelerinde tutuluyor. Oysa Arapların üç dört avradı bulunuyor. Ve yine de seks ağırlıklı dizilerin başından ayrılmıyorlar. Allah onların cezasını verecek.

Futbol yayınlarını tabi ki göz ardı edemeyiz. Futbolla yatıp kalkan o kadar çok sporsever var ki. Paralı da olsa kanalların çokluğu insanları doyuma ulaştırıyor.

Şunları söyleyebiliriz. Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçları (üç ya da dört takımımız ülkemizi temsil ediyor) Süper Lig maçları, Türkiye Ziraat Kupası (daha doğrusu Ziraat Türkiye Kupası), Milli maçlarımız… Bunların hepsi de ekranda. Bu futbol maçlarının hepsi de sporseverler tarafından zevkle izleniyor. ‘Top garın mı doyurur’ diyenler hariç. Bunlar yetmiyormuş gibi, eksik yanlarımızı gösterebilmek ve telafi etmek adına İngiltere, Almanya, Fransa ve İspanya’dan futbol programları var.

Bu programların amacı belli! O yayın kuruluşları bizim gibi garibanları düşündüğünü sanmayın. Öncelikle reklâm ve yayınlanan programların belli bölümlerini doldurmak! Tribünlerimiz boş da olsa, futbola yatkınlığımız var ya. Ondan!

Futbol da tam bize göre! Performansımız düşükmüş değilmiş önemli değil. Oturduğumuz yerde yorumunu yapıyoruz, yattığımız yerde “GOOOLL” diye bağırıyoruz.

Önemli bir final maçı izlerken yoldan geçen birisi hızlı öksürdüğünde ne hikmetse elektrik kesiliyor. Kaç dilden iltifat edersek edelim elektrik gelmiyor. Herkesin evinde jeneratör olmadığına göre, karanlıkta fazla dost olmayıp uyumayı tercih ediyoruz.

Sabah uyandığımızda bir de bakmışız ki, takımımız şampiyon olmuş. Lig TV’nin birkaç parçaya bölünmesi, şehrimizdeki elektrik kurumunun başarısızlığı hiç gözümüze gözükmüyor. Hatta aklımıza bile gelmiyor, kazanmışız ya. Hem de yattığımız yerde, uyuduğumuz yerde kazanmışız. “Futbol Tam Bize Göre… Ama!”

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here