Topal; “Hak, Hukuk, Adalet Sloganlarıyla İstanbul Yolundayız”

0
168

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal; “Hak, Hukuk, Adalet Sloganlarıyla İstanbul Yolundayız”

15 Haziran 2017’de ‘Adalet’ sloganı ve istemiyle Ankara’dan İstanbul’a doğru yola çıkan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte yürüyen Hatay Milletvekili Serkan Topal, yürüyüş notlarını da paylaşıyor.

Her gün, yürüyüşe katılanlarla röportajlar da yapan Milletvekili Topal, yürüyüşe katılan tüm CHP’li vekillerin ve diğer katılımcıların düşüncelerini kamuoyuyla paylaşıyor. Milletvekili Topal, yürüyüşe katılan milletvekillerinin kimseye karışmadan, ‘adalet’ için sadece yürüdüklerini kaydettiklerini belirtirken, vatandaşların ise özetle şu ifadeleri kullandıklarını ifade etti;

“Özgürlüğümüz, özgür düşüncemiz için, çocuklarımızın geleceği için adalet istiyoruz. Yeter artık dikteden bıktık. Her şeyi özgürce yaşamak istiyoruz. Keyfi tutuklamalara karşıyız. Demokrasi için, demokrasi için, adil bir adalet için yürüyoruz. Bugün bu uygulamaları yöneten kişilere de bir gün adil adalet lazım olacak. İnsanca yaşam için yürüyüşe devam. Maltepe cezaevine kadar yürüyeceğiz. Eminiz ki İstanbul’da bizi milyonlar karşılayacak.”

Vazgeçmeden Yürümeye Devam!

Milletvekili Serkan Topal, yürüyüşe çok sayıda kadının da katıldığını, yürüyüşe katılan kadınların ise; “Kadınlar daha çok mücadele etmeli. İstanbul’a vardığımızda bütün kadınlar orada olmalı. Yalana, dolana, talana itirazımız var” diyerek bütün kadınları, çocuklarının geleceği ve adalet için bu eyleme destek vermeye çağırdıklarını söyledi.

Yürüyüşün bazı günlerinde yaşanan yağmura rağmen yürüyüşü sürdürdüklerini kaydeden Milletvekili Topal, asla vazgeçmeyeceklerini, İstanbul Maltepe Cezaevine kadar yürümeye devam edeceklerini vurguladı.

Yürüyüşe katılan CHP Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de; “Ülkede yaşanan tüm haksızlıklara ve hukuksuzluklara karşı yürüyoruz. Yeni katılımlarla ‘adalet’ yürüyüşümüz devam ediyor” dedi.

Yürüyüşün 7. gününde yağan yağmurun biraz zorluklar yaşattığını ancak yürüyüşlerine devam ettiklerini ifade eden CHP Hatay Milletvekili Avukat Mevlüt Dudu da; “Yağmurda iyice ıslandık. Ama aynı azim ve kararlılıkla İstanbul’a doğru yürüyoruz. Adalet, özgürlük ve demokrasi arayışı içinde yaptığımız bu yürüyüşümüzü sonuna kadar götüreceğiz” şeklinde değerlendirmede bulundu.

CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ise, yürüyüş sırasında marşlar ve türküler söylerken, yol boyu yürüyüşe refakat eden erler için ‘Jandarma biz sosyalistiz’ marşını da söyledi. Yarayıcı’ya yürüyüşe katılan milletvekilleri ve katılımcılarda eşlik etti. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here