Kent Gündeminden Kısa-Kısa Haberler

0
54

İskenderun Gürsel Mahallesi’ndeki Çalışmada Sona Gelindi

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), yağmur yağışları sonrasında yol üzerinde su birikintisi oluşan bölgelerde yaşayan vatandaşların sıkıntılardan kurtulduğunu duyurdu. İskenderun’a bağlı Gürsel mahalle sakinlerinin yağmur şikâyeti üzerine harekete geçen Genel Müdürlük, 539. Sokak’ta biriken yağmur suyunun deşarjı için başlatılan proje kapsamında 600’lük borular ile toplamda döşenecek olan 1490 metrenin 1190 metresinin tamamlandığını ve çalışmada sona gelindiğini aktardı. Yağmur suyunun daha kolay deşarj sağlanması için kot farkına özen gösterildiğine dikkat çeken HATSU, yağmur suyunun döşenecek hat sonrasında bölgede bulunan dereye aktarılacağını bildirdi.

Çevre Dostu Otobüsler Test İçin Yollarda

Hatay halkına daha kaliteli hizmet vermek ve kentte örnek bir toplu taşıma sistemi oluşturmak maksadıyla çalışmalarını sürdüren Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), ulaşım seferberliğini sürdürmeye devam ediyor. Kentteki ulaşım imkânlarını iyileştirmek, vatandaşların güvenli ve kaliteli araçlarla ulaşım yapmasını sağlamak isteyen HBB, araç filosunu yenilemeye hazırlanıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesi, elektrikli çekiş sistemi ile sıfır karbon emisyonuna sahip olan çevre ve doğa dostu, sessiz, konforlu ve yüksek performanslı elektrikli otobüsler almayı planlıyor. Elektrikli otobüslerin tanıtım ve test sürüşünün ardından hazırlanacak fizibilite raporları kapsamında temin edilip edilmeyeceğine karar verileceğini açıklayan HBB yetkilileri, deneme amaçlı 1 adet elektrikli otobüsün 1 hafta boyunca Hatay Bölge Hastanesi ve Hatay Devlet Hastanesi hatlarında hizmet vereceğini belirtti.

İskenderun Belediyesi Modern Yollar İçin Çalışıyor

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri asfalt çalışmalarına hızla devam ediyor. Barbaros Mahallesinde devam eden asfalt çalışmalarını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerden yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı. Yapılan çalışmalar hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Seyfi Dingil; “Barbaros Mahallesinde yolları sıcak asfalt ile kaplıyor. İlçenin çeşitli sokaklarında asfaltlama çalışmalarına tüm hızıyla devam ederken bir yandan da ihtiyaç olan bölgelere parke taşı döşeme çalışmaları yapılıyor. İskenderun Belediyesi olarak ilçede yoğun bir asfaltlama çalışması yapılıyor. Asfalt kaplama çalışmaları da tamamlanan yollar mahalle sakinlerinin hizmetine açılıyor. Halkımızın daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak bizim önceliğimizdir. Asfaltlama çalışmaları da hem araç kullanımı, hem de insanlarımızın sokaklardaki rahatlığı için gerekli. İlçemizde bugüne kadar yoğun bir şekilde devam eden asfaltlama çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here