Mesleki Eğitimde Devrim!

0
142

Tuğrul; “Mesleki Eğitim Merkezleri İşsizliğe Çaredir”

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, ‘Mesleki Eğitim’ devrim niteliğinde yeniliklerle, işsizliğe çare olunacağını vurguladı.

Makamında görüştüğümüz İlçe Milli Eğitim Müdürü Tuğrul, 2 Aralık 2016 tarihinde kabul edilen 6764 sayılı Mesleki Eğitim kanunda yapılan değişiklerle çıraklık eğitim ve mesleki eğitimde köklü değişiklikler yapıldığını ifade ederken; “Mesleki eğitim sürdürülebilir kalkınmanın en önemli unsurlarından biridir. Bu kanunla 3308 sayılı mesleki eğitim kanunu ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel kanunda değişiklikler yapılarak Çıraklık Eğitimi, zorunlu örgün eğitim kapsamına alınmıştır. Ayrıca çırak çalıştıran işverenlere devletimiz Şubat 2017 tarihinden itibaren her ay 254 TL ile 128 arasında teşvik sağlamaya başlamıştır.

TEOG’dan İskenderun Mesleki Eğitim Merkezini tercih ederek kaydını yaptıran bir ustanın yanında işe başlayan öğrenci ayda en az 382 TL ücret alacak, bu ücret 9. 10. 11. ve 12. sınıf sonuna kadar asgari ücretten %30 az olmamak şartıyla devam edecektir. TEOG’dan gelen öğrencilerimiz bir gün okula gelecek, haftanın 4 veya 5 günü işyerinde mesleğini öğrenecek. 11 sınıf sonunda Kalfalık belgesini, 12 sınıf sonunda da Ustalık belgesini alacaktır. Usta olan öğrenci 40 saatlik usta öğretici kursunu aldıktan sonra mesleğiyle işyerini açabilecek çırak çalıştırabilecektir.

Sayın veliler, bu kanunla ülkemizde yaşanan her işi yaparım diyen işsiz gençlerimiz ve geleceğimiz olan evlatlarımız, hem okula devam edecek hem de altın bilezik olan bir sanat, meslek öğrenecek. Ayda en az 382 TL ücretle hem aile bütçesine katķıda bulunacak, hem de geleceğimiz olan gençler işyerinde Ahilik kültürünü de alarak geleceğin ustaları olacaktır” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Okumaya meyilli olmayan gençlerin mesleki eğitime yönlendirilmelerinin önemine vurgu yapan Tuğrul, ailelere, çocuklara istemedikleri halde okumaya zorlamaktansa, meslek edindirmeye yönlendirmelerini önerdi.

Lise Tanıtım Broşürü 4000 Öğrenciye Dağıtıldı

İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hazırladıkları ‘Lise Tanıtım Broşürü’ hakkında da bilgiler veren Tuğrul, liseye geçecek öğrenci ve velilerin kentteki liseler hakkında merak ettiklerini rahatlıkla öğrenebilmeleri amacıyla bu dergiyi hazırladıklarını kaydetti.

Tüm ortaokullarda son sınıf öğrencilerine içerisinde 23 lise hakkında bilgilerin yer aldığı 54 sayfalık ‘Lise Tanıtım Broşürü’nü dağıttıklarını kaydeden Tuğrul; “44 ortaokulumuzda 4000 öğrencimize 23 lisemizi tanıtan dergimiz dağıtıldı. Velilerimiz yorulmadan İskenderun’daki tüm liselerimiz hakkında bilgi sahibi olacaklar. Okulun fiziki yapısı, yıllara göre başarı durumu, aktiviteleri, bölümleri, türleri kısacası okul hakkında tüm genel bilgileri edinebilecekler. 54 sayfalık dergimizde kentimizdeki tüm liseler resimlerle tanıtılmaktadır” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here