Hematoloji Kongresine Merhum Dr. Fuat Aydınlı Damga Vurdu!

0
959

fuat aydınlı1Genç yaşta vefat ederek tüm sevenlerini yasa boğan İskenderunlu Dr. Fuat Aydınlı ölümünün ardından 22 genç bilim insanına umut ışığı oldu. Başvuruları değerlendirilerek ve aldıkları puan sıralamasına göre başarılı olan 22 genç bilim insanına 41. Ulusal Hematoloji Kongresine katılabilmeleri için Dr. Fuat Aydınlı genç katılımcı ödülü verildi.

Bu yıl Antalya’da 41.si düzenlenen Ulusal Hematoloji Kongresine İskenderunlu Dr. Fuat Aydınlı damgasını vurdu. Kongreye 17 konu başlığında toplam 516 bildiri gönderildi. Gelen başvurular değerlendirilerek ve aldıkları puan sıralamasına göre başarılı olan 22 genç bilim insanına da kongreye katılabilmeleri için Dr. Fuat Aydınlı genç katılımcı ödülü verildi.

41. Ulusal Hematoloji Kongresi, 21-24 Ekim 2015 tarihleri arasında Titanic Kongre Merkezi, Antalya’da düzenlendi. Bu yıl kongreye 750’yi aşkın katılım oldu. Bilimsel programda on yedi bilimsel, sekiz uydu sempozyum, sekiz uzmanına danışın, on iki sözlü sunum ve iki Türk Kanbilim Ağı oturumu yer aldı. Sözlü sunum oturumları, poster tartışmaları, uydu sempozyumlar ve uluslararası oturumlarda birbirinden değerli konuşmacılar bilgilerini aktardı.

Avrupa Hematoloji Derneği (EHA) ortak oturumları ile EHA Kongresi’nin en dikkat çeken konu ve konuşmacıları kongrenin üçüncü gününde yer aldı. Bu yıl bir ilki gerçekleştirerek “The International Society for Laboratory Hematology (ISLH)” ve “International Society of Hematology (ISH)” ile ortak oturumlar düzenlendi. Kongrenin dördüncü günü akşamında ise geleneksel ödül töreni düzenlendi. Tören başında hematoloji yan dalını tamamlayan Türk Hematoloji Okulu öğrencileri için mezuniyet töreni düzenlendi. Sonrasında THD Ulusal Hematoloji Kongresi bilimsel jürisi tarafından başarılı bulunan bilimsel çalışmaların sahiplerine ödülleri verildi.

Bilindiği gibi İskenderunlu olan İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Hematoloji Yan Dal Asistan Hekimi Dr. Fuat Aydınlı, 28 Temmuz 2015 sabahı ani ölümüyle sevenlerini ve tıp dünyasını yasa boğmuştu.

Dr. Fuat Aydınlı Kimdir?

24 Eylül 1982 İskenderun doğumlu olan Fuat Aydınlı, ilk ve orta eğitimini İskenderun ve lise eğitimini Antep Vehbi Dinçerler Fen Lisesinde tamamladıktan sonra Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesinde eğitimine devam etti. 2006 yılında mezun olan Aydınlı, Kartal Lütfi Kırdar Eğitim Araştırma Hastanesinde Dahiliye dalında ihtisas yaptı. Daha sonra yan dal sınavına giren Aydınlı çok istediği Hematoloji bölümünü kazandı. Yaklaşık 3 yıldan beri de İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevine devam ediyordu. Tıp dünyasında yapacağı çok şey varken 28 Temmuz 2015’te aramızdan ayrıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here