Kardemir’de 2 Yıllık %20 Zam!

0
94

kardemir sözleşmeKarabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş ile Çelik-İş Sendikası arasında yapılan 11. Dönem Toplu İş Sözleşme (TİS) görüşmeleri mutlu sonla bitti.

2012-2014 dönemini kapsayan TİS’te KARDEMİR çalışanlarına yaklaşık yüzde 20’ye varan zam sözleşmesi Karabük Valisi İzzettin Küçük’ün de katılımı ile KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkan Vekili Kamil Güleç, Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Zeki Yolbulan, Genel Müdür Fadıl Demirel ve Çelik -İş Sendikası Genel Başkanı Cengiz Gül arasında imzalandı. KARDEMİR işçisi 10 ve 11. dönemde yapılan TİS kapsamında toplam yüzde 62 oranında zam elde etmiş oldu.

KARDEMİR Genel Müdürlüğü’nde yapılan TİS imza töreninde konuşan Genel Başkan Cengiz Gül, geçen yıl 10. dönem Toplu İş Sözleşme görüşmelerini mutlu bir şekilde imzaladıklarını hatırlatarak; “Bugünde aynı mutluluğu Cumhuriyet kenti Karabük’ün Valisi, KARDEMİR yönetimi, Çelik İş Yönetimi olarak hep birlikte yaşıyoruz. Bu mutlu sona ulaşmada ve sözleşmenin masada bitmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Çalışanların beklentileri KARDEMİR’in beklentilerine pozitif anlamda katkı veren bir sözleşmeyi imzalayacağız. Birinci yıl yüzde 10 ve ikinci yılda aynı oran düzeyinde yapılan bir artışla yüzde 20’ye varan bir zam oranı sağlanmıştır. Tüm KARDEMİR ve çalışanları ile sendikamıza hayırlı olsun” diye konuştu.

KARDEMİR Genel Müdürü Fadıl Demirel de, KARDEMİR camiası olarak çok güzel bir noktaya gelmenin mutluluğunu, huzurunu yaşadıklarını belirterek; “TİS görüşmelerini aylardır karşılıklı süren mütalaa sonunda mutlu sona ulaştık. 2014’ün başlangıç günlerinde geleceğe daha ümitle bakan bir sosyal barışın dayanışmanın KARDEMİR camiası olarak huzurunu yaşıyoruz. TİS iki yılı kapsıyor. Kuruluşumuz ciddi atak yapan bir kuruluştur. Dört senelik TİS’i düşündüğümüzde yıllardır KARDEMİR’in tüm tarihsel gelişimi içerisinde en büyük atak yaptığı yıl olmuş olacak. Fabrikalar yapan fabrika unvanını tekrar geri kazanan ve adeta küllerinden yeniden doğan çelik şirketi. KARDEMİR yönetimi bu vefalı tutum karşısında bütün şartlarını zorlayarak vefalı bir şekilde imkanı elverdiği oranda çalışanları mutlu edecek fedakarlığı yapmıştı. Sosyal barış tamdır. Çalışanlar arasında barış ve huzur devam etmektedir” dedi.

KARDEMİR Yönetim Kurulu Başkanvekili Kamil Güleç de, 2013 -2014 dönemini kapsayan sözleşmenin herkese hayırlı olmasını dileyerek; “Amaca ulaşıldı ve çalışanlarımızla bir kez daha bu TİS sayesinde yeniden bütünleştik ve birleştik. KARDEMİR ailesi olarak bir güç haline geldik. Dünyaya ve ülkemize hizmet eden bir kuruluş olma yolunda çalışmalarımız devam edecek. Bu birliktelik bize güç veriyor” dedi.

Karabük adına mutlu olduğunu sadece KARDEMİR’in değil kentin önündeki iki senenin garanti altına alındığını belirten Vali İzzettin Küçük de; “İstikrar, güven ve huzurla bugünlere geldik. Bu iki sene bu sözleşme ile Karabük’ün gelişmesi, büyümesi ve huzur içinde garanti altına alınmış olmasından dolayı mutluyum” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here