Futbolun Mantığı (2)

0
19

Değerli okurlarım, ülkemizin büyük organizasyonlarda olmadığında, maçlardan zevk aldığımızı söylemiştik. Bütün Türk insanının da böyle düşündüğünü ancak, öncelikle bir şeyi hak etmek gerektiğini, Türk milli takımının bu turnuvalara, çoğu zaman iştirak etmeyi hak edemediğini de anlatmıştık.

Bunlar yetmiyormuş gibi, bir mantıksızlık örneği daha verelim. Koca Türkiye, seksen milyonluk ülkemiz kendi içinden milli takımı çalıştıracak bir hoca bulamadı ve gitti elin yabancısına yapıştı. Mantık ağırlıklı olmazsa, başarısızlık kapıda bekliyor, çağırmadan gelir ve temelli konuk olur. Bile-bile lades oluyoruz. Daha önce de söyledim ya, çok enteresan bir milletiz.

Önce kendimize güvenmeliyiz. Kendine güveni olmayan kişi veya kuruluşların başarılı olduklarına hiç tanık olmadım da duymadım da! Sizi bilmiyorum. Teknik, taktik, kondisyon. Bunlar ne kadar gelişmiş olursa olsun, rakibinin gözünün içine bakamıyorsan, gözünü ondan kaçırıyorsan; Boksör iseniz ilk raunda nakavt olursunuz. Güreşçi iseniz, “TUŞ” olursunuz, Sırtınız yerden kalkmaz. Bu nedenlerle, futbol takımlarımız, milli takımımız, kurum ve kuruluşlar, plansız ve programsız çalışıyor, günü kurtarmak için çaba sarf ediyorlarsa ya da ileriye dönük yatırımları bulunmuyorsa, sözlerime inanın ki, onlardan köy de olmaz, kasaba da!

Bununla da kalmaz, başarısızlıklar, gerginliği, sertleşmeleri meydana getirir, başarısızlığın devamı da, şiddete davetiye çıkarır. Bu kaosu, bir hükümet yaşıyorsa, demokratik rejim artık iflas etmiştir. Mantıksızlık hüküm sürdüğünden, Hukuk da Kaf Dağı’nın arkasında dinlenmeye çekilmiştir. Dönmesi de pek mümkün değildir. Orada ki insanların yaşadığından söz edilemez.

Daha açıkçası, İnsan haklarından, demokrasiden söz edilemez. Spor camiasında da, mantıksızsanız, sevgiden yoksunsanız, başarılı olmak hayalciliktir. Artık dibe vurmuşsunuzdur.

Futbolun çok önemli şeyleri içeren bir “sektör” olduğunu ve birçok olumsuzlukları da ortadan kaldırmaya kadir olduğunu, daha önceki makalelerim de sizlere sunmuştum. Hukukun da çok önemli bir kavram olduğunu söylemeye artık gerek bile duymuyorum. Zira yaşayan tüm insanlar hukuk dediğimiz kavramın ne denli faydalı ve olmazsa olmaz olduğunun bilincindeler. Çünkü mantığın ve sevginin bulunması mutlaka çok güzel bir hadise, bunun aksini zaten söyleyemeyiz, bu mümkün değil.

Hukukla beraber, mantık ve sevgi tavan yapar. Hukuk özümlenmişse, içe sindirilmişse o toplumlarda, spor camiasında bütün güzellikler mevcut demektir.

Hukuk, kesinlikle herkese lazımdır. Suçluya da, suçsuza da, iktidara da muhalefete de, ölüye de diriye de! Ölüye dedim ya “Miras Hukuku” açısından ölüye gerekli olduğunu biliyoruz. Bununla beraber, öbür tarafta hukukun teessüsü sadece duyduklarımızla sınırlıdır.

Gerçekleri ve ayrıntıları oraya gittiğimizde göreceğiz diye düşünüyorum. Sadece, orada sporun olup olmadığı konusunda bir fikrim yoktur.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here