Av. Hakan Mazman, CHP Arsuz İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı

0
421

Av. Hakan Mazman, CHP Arsuz İlçe Başkanlığına Adaylığını Açıkladı: “Kendini Adamayanlar Bir Hayali Kuramaz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Arsuz İlçe Başkan Adayı Avukat Hakan Mazman, geçtiğimiz hafta sonu parti binasında düzenlediği basın toplantısında ilçe başkanlığına adaylığını açıkladı.

Adaylık açıklamasına, önümüzdeki kongrede aday olmayacağını açıklayan CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin, il başkan yardımcısı, il ve ilçe yöneticileri, belediye meclis üyeleri ve partililer katıldı.

Adaylığını basın aracılığıyla kamuoyuna duyuran Avukat Hakan Mazman, ülke gündemine yönelik yaptığı açıklamalarda; “Ülkemizin son 17 yılına hükmeden tek adam rejiminin, hiçbir zaman olmadığı kadar hayatımızı kuşattığını, insan hakları ve evrensel hukuk kurallarının yok sayıldığını, mutlu bir azınlığın mutsuz çoğunluğa hükmettiği bir dönem yaşıyoruz. Siyasal iktidar devlet denilen toplumun tüm kesimleri ve katmanlarının huzur ve mutluluğu için çalışması gereken yapıyı tüm kurumları ile kuşattığı gibi ülkeyi derin bir savrulmaya götürmektedir.

Son süreçte görüldü ki bu gidişe dur diyecek, tek adam rejimine son verecek, kardeşçe hakça ve insanca bir düzen kurulmasına yol açacak tek parti Cumhuriyet Halk Partisidir. İstanbul seçimleri de göstermiştir ki; Siyasal iktidar artık sandık tanımamakta, hukuk ve kuralları kendi istediği gibi kullanabileceğini düşünmekte ve hareket etmektedir. Bu bağlamda parti üyesi olan ve tarihsel sorumluluğu bulunan her birimizin siyasal tercihlerimizi, söylemlerimizi, parti içi yarışımızı ve parti dışı mücadelemizi yapar iken bu tarihsel konjonktürü görerek dikkatli ve parti kimliğini zedelemeden hareket ve siyaset geliştirmemiz gerektiğini düşünüyorum” ifadelerine yer verdi.

Parti içi çekişmelerin, ‘ben ne olacağım’ hesaplarının bir kenara bırakılması gerektiğini vurgulayan Mazman; “Partimiz kurucu değerlerini tüzük ve genelgelerini yok saymak, genel başkana ve ilgili kurullara her yerde ve ortamda saldırmak, istediğimiz olmadığında bunu tüm ülkede tartışılacak bir gündeme getirmek, ciddi hata ve yanlıştır. Bu anlamda örgütlerin oluşabilecek siyasal savrulmalarda sağduyu ve birikim ile sağlam durabilecek kadrolar ile güçlenmesi şarttır ve zorunluluktur. Hiçbirimizin bir sonraki seçimde ‘ne olacağım’ hesabı yapma lüksümüz yoktur. ‘Bu gün neredeyim ve ne yapıyorum’ demek zorundayız. Evet gururla söyleyebilirim ki; bugün kutsal bir çınar olduğunu düşündüğüm CHP çatısındayım… Yarın da burada olacağım tıpkı dün olduğum gibi…” diye konuştu.

Aday olma sebeplerini de sıralayan Mazman; “Şunu gururla ifade edebilirim ki Atatürk, “Hatay benim şahsi meselemdir” sözünü kullanmadan önce, karanlık savaş günlerinde stratejik önemini bildiği Hatay iline tebdili kıyafet ile geldiğinde, ailesinde bir gece gizlice misafir olmuş bir aileden gelen bir kardeşiniz olarak; partimizin hiçbir emekçisini yok saymadan, saygı ve nezaketi yitirmeden, aynı çatıda olduğumuzu ve birbirimizin rakibi değil yol arkadaşı olduğumuzu hiçbir zaman unutmadan, bir kişinin değil her kişinin, bir kişinin değil hür kişinin iradesine inanarak bu kutsal çatıyı daha yukarılara taşımak için, eksikten beslenen değil, eksiği söyleyerek, partiyi toplum ve ülke huzurunda yüceltmek için, sosyal demokratlığın ben değil biz olduğunu sürekli hatırlatmak için; Öldürülen ve cinsel saldırıya uğrayan çocuklar için, masum çocuklar ve iradesine inandığım gençler için, Kirletilen yok edilen dereler, nehirler, tarlalar için, Ağaçlar kuşlar ve çaresiz her canlı için, Güçlü için değil zayıf için, Arsuz ilçe örgütümüzün 22 Aralık 2019 Pazar günü yapılacak 3. olağan kongresinde ilçe başkan adayı olduğumu sevgi ve saygı ile siz sevgili dostlarımıza ve kamuoyuna saygı ile sunarım” dedi.

İlçe Başkanı Faik Çekin ve tüm partililere emeklerinden ötürü teşekkür eden Mazman; “Bu güne kadar il örgütümüzde ve ilçe örgütümüzde emek eden, sabahlara kadar oy koruyan; yan yana, omuz omuza mücadele verdiğimiz tüm emekçi yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma; İlçemizin kurucu başkanı olan çabası ve emeği ile ciddi bir noktaya taşıyan bilgi ve tecrübesini her zaman almak istediğimiz İlçe Başkanımız Sayın Av. Faik Çekin’e emeklerinden dolayı minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Parti içi yarışta kazanan ve kaybedenin olmadığını, bu partiye inanmanın bir dava olduğunu, bu davayı nefesinizin her anında hissedeceğimizi, kendini adamayanların bir hayali kuramayacağını unutmamanız temennisiyle siz değerli katılımcıları en derin sevgilerimle selamlıyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here