Hatay Sivil İrade Platformu Üyeleri Diyarbakır Anneleriyle Buluştu

0
174

Tutar; “Seslerine Ses Olmaya Geldik”

İlimizde şubesi bulunan 15 farklı sivil toplum kuruluşunun birleşimiyle oluşan Hatay Sivil İrade Platformu, iki ayı aşkın bir süredir, Diyarbakır’da çocukları PKK tarafından kaçırıldığı iddiası ile HDP il binası önünde oturma eylemi yapan, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen ailelerin evlat nöbetlerine destek verdiler.

Hatay’dan aralarında Türk, Arap, Alevi, Kürt, Müslüman, Hristiyanların bulunduğu grup, ailelerin çocuklarına kavuşma arzusunu desteklediklerini söyledi. Platform üyeleri HDP önünde kurulan çadırda nöbetlerine devam eden ailelerle oturup, dertlerini dinleyip acılarını paylaştı.

Ziyarette açıklamada bulunan Mardinliler Derneği İskenderun Şube Başkanı Salih Bayar, merkezi İskenderun’da bulunan ve aralarında çok sayıda dernek ve vakıf barındıran Hatay Sivil İrade Platformu olarak, çocukları PKK tarafından kaçırılan ve 61 gündür evlatlarını bekleyen aileleri ziyaret etmek için Diyarbakır’a geldiklerini söyledi.

Bayar; “Rabbimden temenni ediyoruz biran önce bu annelerin acısı diner ve canlarının bir parçası olan yavrularına kavuşurlar. Yaşadığımız memleketimizde farklı dinler, farklı mezhepler, farklı renkler ve farklı kültürler ile bir aradayız. Ortak bir kararımız vardır. Bu kararımız insanlara daha fazla yararlı olma kararıdır. Bu kararımızı burada evlatları için bekleyen annelerimiz ile pekiştirmek için buradayız” dedi.

“Terörü Lanetliyoruz”

Ziyaretçilerden gazeteci Sevgi Balçiçek, terörü lanetlediklerini söylerken; “Bizler Hatay’dan geldik. Bir anne olarak burada bulunan anneleri ziyarete bende gelmek istedim. Her zaman destekliyoruz burada bulunan anneleri. Terörü de her an lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ülkemize Barış Hakim Olsun

Destek ziyaretine katılan Gazetemiz Sayfa Editörü Helga Terbiyeli de; “Hatay birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve bu özelliği ile de tüm dünyada tanınan bir kenttir. Biz yüzyıllardır bütün dinler ve dillere mensup insanlar içi içe kardeşçe yaşıyoruz. Bu kardeşliğin bütün dünyaya örnek olmasını istiyoruz. Bugün de burada evlat nöbetinde olan ve çocukları için bekleyen anneleri ziyarete geldik. Kentimizde var olan kardeşlik ve barış ikliminin ülkemizin her yerine hakim olması en büyük temennimiz” şeklinde konuştu.

“Medeniyet Bizim Topraklarımızda Yükseldi”

Yardım Eli Derneği İskenderun Temsilcisi Safiye Tutar ise; “Hatay’dan dua, sevgi ve selam getirdik. Buradaki annelerin çığlığına ses olabilmek, onların bu kutlu davalarında yanlarında olabilmek için geldik. Bu annelerimiz öyle yiğitler, öyle cesur ve öyle asiller ki, evlatlarını aldılar ve susmadılar, korkmadılar. Bu kadar feda edecek şeyleri vardı gözünü kırpmadan feda ettiler ve ses oldular. İyi ki oldular. Bizlerde seslerine ses, soluklarına nefes olabilmek için Diyarbakır’a geldik. Biz burada olmaktan çok mutluyuz ve çok gururluyuz.

Bu kadar büyük bir davanın içerisinde küçücük de olsa bir katkı ve moralimiz olmuş ise ne mutlu bizlere. Ama şunu söylemek istiyorum. Bizler Hatay’da kardeşçe yaşamayı, ırk, din, dil ayrımı olmadan yaşamayı öğrendik. Yüzyıllardır kilise çanlarımız ve ezan seslerimiz birlikte işitilir. Çünkü biz Hatay’ız. Çok kaşımak, birbirimize kırdırmak istediler ama Hatay hiçbir zaman yıkılmadı ve yılmadı. Kardeşçe yaşamayı bütün dünyaya gösterdi. Çünkü medeniyet o topraklarda yükseldi.

Ve bugün bu anneleri en çok biz anlayabiliriz. Çünkü medeniyet burada yeniden yükselecek. Kardeşçe yaşamayı yeniden öğrenecek bu insanlar, tıpkı bizlerin öğrendiği gibi. Bu annelerin vesilesiyle, inşallah bu topraklarda da yeniden barış ve huzur günleri inşa olsun” diye konuştu.

Anne ve babalarla tek tek görüşen platform üyeleri, beraberlerinde getirdikleri, meşhur Yayladağı lokumundan onlara ikram ettiler. Görüşmelerin ardından platform üyeleri bölgeden ayrıldı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here