Yayladağı Okçular Mahallesi’nde Açılan Su Kuyusu Devreye Alındı

0
71

Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (HATSU), içme suyunun kesintiye uğramadan sağlıklı bir şekilde vatandaşlara ulaşmasını sağlamak adına içme suyunun yetersiz geldiği bölgelerde sondaj çalışmalarını sürdürüyor.

İçme ve kullanma suyunun sorunsuz bir şekilde tüketilebilmesi adına projelerini sürdüren Genel Müdürlük, içme suyunun yetersiz geldiği noktalarda sondaj ve takviye içme suyu hatları ile vatandaşların su ihtiyacını giderme çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

HATSU Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yapılan kapsamlı çalışmalar hakkında bilgi veren HATSU, Yayladağı ilçesine bağlı Okçular Mahallesi’nde mevcut içme suyu hattının kapasitesini arttırmak amacıyla saniyede 4 litre su iletimini sağlayan kuyusunun devreye alındığını ve 15 kwa’lık motopomp sisteminin kurularak su basmaya başladığını aktardı.

Kuyunun enerji hattı bağlantılarının da yapıldığını bildiren HATSU, 110 metre derinliğinde açılan kuyunun enerji nakil hattı bağlantıları için yeraltından 130 metre enerji kablosunun döşendiğini belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here