Muhtarlar Günü Bugün Kutlanacak

0
125

kaymakam-ozyigit-2Bu yıl ilk kez kutlanacak olan 19 Ekim “Muhtarlar Günü” nedeniyle bir kutlama programı tertip edildi. Bugün sabah ilk olarak İskenderun Anıt Alanında düzenlenecek törende, ilçemiz muhtarlarınca Atatürk Anıtına çelenk sunulacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Esentepe Mahallesi Muhtarı tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılacak.

Daha sonra gerçekleştirilecek makam ziyaretleri kapsamında saat 10.30’da mahalle muhtarlarınca İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve ardından İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil makamlarında ziyaret edilecek.

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ‘Muhtarlar Günü’ nedeniyle yazılı bir mesaj yayınladı. İstanbul Nüfus Sayımı’nın 19 Ekim 1829’da yapılması ve bu nedenle yayınlanan Hatt-ı Hümayun’un muhtarlık kurumunun tesisine giden yolu açtığı göz önünde bulundurularak, bundan böyle her yıl 19 Ekim gününün ′Muhtarlar Günü′ olarak kutlanacağına işret eden Özyiğit; “Muhtarlık müessesesi; kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarındandır. Yerel demokrasinin en eski örneğini temsil eden, devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği olduğu aşikârdır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir.

Muhtarlarımızın zor şartlar ve kısıtlı imkânlarla yürüttükleri fedakârca hizmetlerin karşılığı manevi haz olsa da son dönemde yapılan maddi ve manevi iyileştirmelerin artarak devam etmesi devletimizin kendilerine verdiği önemin bir göstergesidir. Gerek milleti gerekse devleti temsil gibi önemli bir görevi yürüten muhtarlarımıza hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, İlçemizde görev yapan tüm mahalle muhtarlarımızın ′Muhtarlar Günü′nü en kalbi duygularımla kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here