65 Yaşındaki Emekliyi Dolandırdılar

0
84

dolandırıcılık165 yaşındaki emekli Nevzat Çelik, telefonla kendisini arayan ve banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını iddia eden dolandırıcılara emeklilik ikramiyesi olan 24 bin 200 lirasını kaptırdı. Polis olayla ilgili çalışma başlattı.

Memur emeklisi Nevzat Çelik’i cep telefonundan arayan bir kişi kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtıp, banka hesabının terör örgütü tarafından kullanıldığını, çocuklarının hayatının tehlikede olduğunu iddia etti ve 25 bin lira parayı istedikleri yere getirmesini istedi. Paniğe kapılan Çelik, bankada tuttuğu emeklilik ikramiyesinden 24 bin 200 lira çekip, dolandırıcılara bir alışveriş merkezinin önünde teslim etti. Ancak bir süre sonra dolandırıldığını anlayan Çelik, polise başvurarak yardım istedi.

Dolandırılan Nevzat Çelik, nasıl dolandırıldığını anlatırken; “Cep telefonundan aradılar, soruşturma için 25 bin lira istediler. Bankaya gidip emekli ikramiyesinden kalan 24 bin 200 lirayı çekip evime geldim. Hem ev telefonundan hem de cep telefonunda konuşuyorlardı. Cuma namazına gideceğimi söyledim. Bana bağırıp çağırdılar ‘Biz de Cuma namazına gideceğiz geç kalıyoruz işi bitirip çözelim’ dediler.

155’i Ararken, Yine Bunları Aramışım

Abdest alıp camiye doğru gitmek üzere evden çıktım. Ben yoldayken eve biri gelip evdeki eşim Nuran Çelik’ten parayı kendilerine vermesini istemiş ama o vermeyince demir kapıyı tekmeleyip gitmişler. Cami çıkışı eve geldiğinde tekrar aradılar, ben de gerçek olup olmadığını sormak için 155’i aradığımızı sanıp yine bunları aramışım. Bana ‘Arkadaşlara güvenebilirsiniz’ denilince parayı istedikleri yere götürüp verdim” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here