5,5 Metrelik Biber Heykeli İslâhiye’ye Teslim Edildi!

0
272

İslâhiye Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından, Aran Sanat Atölyesine sipariş edilen ve İslâhiye Biberini simgeleyen 5,5 metrelik heykelin yapımı tamlanarak, İslâhiye Belediyesi yetkililerine teslim edildi.

Daha önce birçok başarılı esere imza atan Aran Sanat Atölyesi sahibi Heykeltıraş Meral Aran Kaysı, bu kez İslâhiye Belediyesi için güzel bir eser ortaya çıkardı. Kaysı, Biber Fidanı heykelinin yapımı sırasında güzel bir ekiple çalıştıklarını ve heykelin yapımının tamamlanmasının ardından İslâhiye Belediyesine teslim edildiğini belirtti.

4 kişilik bir ekiple 2,5 aylık bir çalışma sonunda bitirilen heykelin, İslâhiye’ye gönderilmesi sırasında gazetemize özel açıklamalarda bulunan Heykeltıraş Meral Aran Kaysı; “Yapılan biber heykeli çalışması Gaziantep İslâhiye Belediyesi tarafından Aran Sanat Atölyesine sipariş olarak verildi. Heykel çalışmasını, 4 kişilik bir ekiple iki buçuk aylık bir çalışma süresince yürüttük. Beş buçuk metre uzunluğundaki gövde üzerinde 13 parçadan oluşan çalışmada, biberlerin uzunluğu 2,5 metre, yapraklar da 1 metre ile 1,5 metre uzunluğundadır.

İslâhiye Biberini tanıtmak üzere yaptırılan çalışma İslâhiye Belediye Başkanı Kemal Vural tarafından sipariş edilmişti. İslâhiye-Gaziantep yol kavşağına monte edilmek üzere montaj için heykelimizi gönderiyoruz” dedi.

Çalışmanın güzel bir ekip çalışması ile ortaya çıktığını da kaydeden Kaysı; “Demir konstrüksiyon için bana yardımcı olan ilçemizin güzide demir sanatçılarından Demirci Salah Ustaya ve ayrıca atölyede benimle beraber bu işi yürüten değerli çalışma arkadaşlarım, Emrah Ateşli, Erhan Ateşli ve Ahmet Türker’e teşekkürü bir borç bilirim. Büyük bir ekip çalışması oldu” şeklinde konuştu.

Heykeltıraş Meral Aran Kaysı ve ekibi yapılan Biber Fidanı heykelinin montajını da bizzat yaptılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here