SODES Kapsamında Yeni Bir Kurs Daha

0
215

belen-çocuk gelişimi1“4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri”

T.C. Kalkınma Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında finanse edilen ve Belen Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülen, “Belen Kadın Toplum Merkezi” projesinin “4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” kursu açılışı Kaymakam Abdulaziz Aydın katılımıyla gerçekleştirildi.

Proje Koordinatörü Yeliz Sevim, 15 kursiyerin katılımıyla gerçekleştirilecek, toplamda 296 saat sürecek olan “4-6 yaş Çocuk Eğitimi ve Etkinlikleri” mesleki eğitim kursunun hafta içi her gün 12:00-17:00 saatleri arasında verileceğini ve kurs materyallerinin proje bütçesinden karşılanacağını belirtti. Ayrıca proje kapsamında ödüllü kitap okuma saatlerinin yapılacağını ve her ayın sonunda bir kişiye çekilişle sürpriz hediyeler verileceğini dile getirdi.

belen-çocuk gelişimi2

Kaymakam Aydın,  M. Scott Peck’in “Bir çocuk için annesi ve babası dünyayı temsil eder. Çocuk, annesi ve babası nasıl davranıyorsa, dünyadaki herkesin de aynı şekilde davranacağını düşünür” sözünü hatırlatarak kursiyer annelerin çocuklarının hayatında önemli bir role sahip olduğunu ifade etti. Bu bağlamda çocukların her birinin ayrı bir değer olduğunu, bu değerlerin işlenebilirse beklenen kıymete ulaşabileceğini ve bu kurs sayesinde de kursiyerlerin çocuklarını gelişim özelliklerine ve yaşına uygun yetiştirebileceklerine inandığını dile getirerek kursiyerlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here