İGC’ye Ziyaretler Devam Ediyor

0
189

igc ziyaret43İskenderun Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyaretler dün de devam etti. İlk ziyareti KESK’e bağlı bazı sendikaların yöneticileri gerçekleştirdi. Tüm-Bel-Sen Hatay Şube Başkanı Cüneyt Özbey Çavdır, KESK dönem sözcüsü ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal ile BTS İskenderun Temsilcisi Cavit Kayaoğlu İGC’nin yeni yönetimini Başkan Veysel Cıncık nezdinde kutladılar.

Sendika yöneticileri ‘Savaşa Karşı Barış İçin’ sloganıyla 29 Aralık 2015 Salı günü KESK-DİSK-TMMOB-TTB’ın 1 günlük bir uyarı eylemi yapacağını belirttiler. KESK dönem sözcüsü ve Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal  konuyla ilgili olarak şunları söyledi; “Güneydoğu adeta kan ağlıyor. Özellikle geçen haftadan bu yana bilindiği gibi öğretmenler zorunlu tatile gönderildi ve eğitim hizmetleri durdu, sağlık hizmetleri, belediye hizmetleri aksıyor. Biz de sendikalar olarak bu konulara ses vermek adına 1 günlük iş bırakma eylemi yapacağız. Basının desteğini bekliyoruz. Bizim için özgür basın çok önemli. Özellikle Can Dündar ve Erdem Gül’ün cezaevine atılmasının ardından basının bir yerlere bağımlı olmamasının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Basın gördüğü her yanlışı eleştirebilmeli. İktidarı da muhalefeti de eleştirebilmeli. Bunun için de bağımsız olabilmeli. Basın yazmalı, okuyanlar kararı vermeli.”

igc ziyaret44

Başhekim Veysel Yıldırım’dan Ziyaret

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimi Veysel Yıldırım da İGC’yi ziyaret ederek, yeni yönetimi kutladı ve başarılar diledi.

CHP Kadın Kolları Ziyareti

CHP Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu’nun eşi  Suzan Dudu ile CHP Kadın Kolları üyeleri de İGC’yi ziyaret ettiler. Dudu, Basının Adalet kadar önemli olduğunu ancak doğruları, gerçekleri yazabilecek özgürlüğe sahip olması gerektiğini belirtti. İktidarın, basının sesini kısarak düşünemeyen, fikir üretemeyen, tartışmayan kör ve sağır bir toplum oluşturma gayretinde olduğunu öne sürdü.

Kadın kolları üyeleri de yerel basının maddi sıkıntılarını bildiklerini, sadece abonelere ulaşmasının eksiklik olduğunu belirterek, bayilerde de satılması gerektiğini ifade ettiler.

CHP’li konuklar, sosyal market çalışmalarını da anlatarak; “O kadar büyük bir manevi haz içinde yapıyoruz ki, anlatılmaz. Bazen aleyhimize haksız haberler çıkmasına rağmen, işimizi büyük bir istekle sürdüreceğiz” dediler.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da, yerel gazetelerin bayilerde satışı önerisini değerlendireceklerini belirterek, Cemiyet çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.

igc ziyaret45

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here