“Arsuz’u Şehir Konseptiyle Yöneteceğiz”

0
104

arsuz toplantı1Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Bir Yıllık Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi…

Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, düzenlediği bir yıllık değerlendirme toplantısında basın mensuplarına yapılan çalışmaların yanı sıra Arsuz’u daha ileriye taşıyacak olan projelerini anlattı. Gümüş Otel’de gazetecilerle gerçekleşen buluşmada 14 aylık görev süresi içerisinde ilçedeki birçok değişikliği ve yeniliği sunumla aktaran Başkan Culha, teknik olarak 4 yılda yapılacak olan hizmetlerin stratejisini de masaya yatırdı.

Değerlendirme toplantısının ardından gazetecilerle inceleme gezisine çıkan Culha, Sahil Düzenleme Projesi, Kent Meydanı Düzenlemesi, Karaağaç ve Arsuz merkezde yapılacak olan semt pazarları, Konacık-Höyük ve Avcılarsuyu’nda yapılan asfalt çalışmaları, Höyük Köprüsü, Çöp Aktarma Merkezi, menfez ve köprü çalışmaları gibi 30 Mart 2014’ten, 30 Mart 2015 yılına kadar geçen süreçte ilçede yaşanan değişimleri bizzat yerinde gösterdi.

Arsuz Belediyesi’nde sistemin değiştiğini hatırlatan Başkan Culha; “Belediyemiz kurumsal bir kimlik kazandı. Tabii ki sistem değişikliği bazılarına sıkıntı yarattı, ama kimse kusura bakmasın. İlçe belediyesi eski konseptle yönetilemezdi. Arsuz’u şehir konseptiyle yöneteceğiz. Sürekli olarak sivil toplum örgütleriyle, meslek odalarıyla ve bilim adamlarıyla istişare halinde hareket ediyoruz. Kent konseyimiz yapılandırılmasını tamamladı. Kent konseyimizin getirecekleri projelere de ağırlık vereceğiz. Bunun yanı sıra sosyal belediyecilik anlayışıyla sanatsal ve kültürel etkinlikler yaptık. Bu tür etkinlikler artan bir ivmeyle devam edecek” dedi.

arsuz toplantı2

Seçildiğim günden bu yana şahsına ve belediyeye karşı göstermiş oldukları teveccüh ve destekten dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Culha; “Sizlerin desteğiyle de bu ilçede daha çok iş yapacağız” dedi.

Arsuz’a yapılacak iki yeni köprünün Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile birlikte projelendirilerek yapımı için ihaleye sunulmaya hazır hale getirildiğini aktaran Başkan Culha, asfalt çalışmalarının tam gaz ilerlediğini, parke onarımının da hız kazandığını kaydetti.

Çöp Aktarma Tesisinde Sona Geliniyor

Yaz sezonu başlamadan tüm ilçe sahil kesiminde bulunan halk plajlarının genel bakımlarının yapılarak halkın kullanabileceği duruma getirildiğini, park ve bahçelerin ot temizliği, bakım ve onarım işlerinin düzenli olarak yapıldığını ifade eden Başkan Culha, çöp aktarma tesisinde de sona doğru gelindiğini belirterek; “İlçemizi vahşi depolamadan kurtarma amaçlı, çöpleri insan sağlığına zarar vermeyecek şekilde biriktirmeden transfer edecek olan Akçalı Mahallesindeki Çöp Transfer Merkezi inşaatımız tüm hızıyla devam etmektedir. İlçemizin en büyük sorunu olan vahşi depolama çöp aktarma tesisiyle çöpler ilkel teknoloji yerine, çağın gerektirdiği koşullarda tırlarla Hatay Büyükşehir Belediyesi Bertaraf Tesisi’ne taşınacak. Yapımı son hızla devam eden tesisimizin açılışını ilerleyen günlerde birlikte yapacağız” dedi.

arsuz toplantı3

Arsuz’a Kent Meydanı

Kent Meydanı Projesini anlatan Culha; “İlçemiz 70 km. sahil şeridine sahip olup, turizme yönelik yatırımlarla ilgili olarak ilçemizin de tanıtımına katkısı olacağını düşündüğümüz Arsuz Kent Meydanı Peyzaj Projesi tarafımızca tamamlanmış olup Hatay Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı’na teslim edilmiştir. Tarihi ve kültürel yapının korunup turizme kazandırılması, alternatif turizm potansiyelinin hayata geçirilerek turizmin çeşitlendirilmesi ile birlikte bölgemize gelen turist sayısının ve konaklama sürelerinin arttırılarak bölgemizin cazibe merkezi haline dönüştürülmesine katkı sağlayacak Kent Meydanı Peyzaj projemiz bu amaca hizmet edecektir. Kent Meydanı Projemiz eski fuar alanı yerinde hayata geçirilecektir” şeklinde konuştu.

15 binaya yıkım kararı

Başkan Culha, kaçak ve ruhsata aykırı olarak yapılan inşaatlarla ilgili 3194 sayılı İmar Kanununun 42. Maddesine göre 45 Binaya para cezası, 32. Maddesi gereğince de yasal hale getirilmeyen 15 bina için yıkım kararı alındığını ifade etti.

Bir yılda 716 nikah

Yazı İşleri Müdürlüğünce 01.04.2014– 31.04.2015 tarihleri arasında toplam 716 adet nikah kıyıldığını da kaydeden Başkan Culha; “Belediye Meclisimiz 01.04.2014–30.04.2015 tarihleri arasında toplam 22 Meclis Toplantısı ve 8adet komisyon toplantısı yapmış olup, bu toplantılarda toplam 82 adet karar almıştır.     Bu kararlar zaman geçirilmeden yazılarak, bir üst yazı eşliğinde gereği yapılmak üzere Kaymakamlık makamına ve ilgili diğer birimlere gönderilmiştir” dedi.

arsuz toplantı4

Öyle Bir Sözleşme İmzaladık ki Türkiye’de Ön Sıralardayız

Arsuz Belediyesi’nin DİSK Genel-İş Sendikası ile yaptığı toplu iş sözleşmesinin Türkiye’de ön sıralarda olduğunu belirten Başkan Culha; “Belediye personelimizle toplu iş sözleşmesi imzaladık. Tek celsede üç buçuk saatlik süren bir oturumla anlaşmayı sağladık. Türkiye’de çok ön sıralarda bir sözleşme imzaladık. Biz arkadaşlarımızın memnuniyetini hedef aldık işçi arkadaşlarımızındı bu memnuniyeti bizlere dönecektir. Ben bunun inancındayım. Yılda iki ikramiye alınıyor. Bizim hizmet alımından gelen işçilerimize ortalama 1500 TL para ödeniyor” şeklinde konuştu.

İlçeye Yatırım Yapmak İsteyen Herkese Belediye’nin Kapıları Açık

Son olarak Arsuz Belediyesi’nin ilçeye yatırım yapmak isteyen herkese kapılarını sonuna kadar açtığını söyleyen Başkan Nazım Culha, Arsuz’un cazibe merkezi haline geldiğini kaydetti. Başkan Culha’nın sona eren konuşmalarının ardından belediyenin hizmetleri slayt olarak gazetecilere izlettirildi. Daha sonra Başkan Culha gazeteciler ile birlikte Arsuz’da yapılan hizmetleri yerinde inceledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here