4 Duyu 1 Kalp Grubu’ndan ‘Yaşama Engel Yok!’Oyunu

0
149

İskenderun Primemall AVM’de Engelliler Günü’ne özel ‘Yaşama Engel Yok’ tiyatro oyunu işaret dili ile sahnelendi. Engelli bireylerin yaşadığı sıkıntıların işlendiği oyun izleyicilerden büyük ilgi görürken 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle sahneye çıkan 4 Duyu 1 Kalp Grubu oyuncularının performansı ise ayakta alkışlandı.

Etkinlik hakkında bilgiler veren 4 Duyu 1 Kalp Grubu Başkan Yağmur Öztürk; “Yaptığımız bu tiyatro oyunu ile engelli arkadaşlarımızın sorunlarını bir nebze olsun dile getirmeye çalıştık. Engelli bireylerin toplumsal yaşam içerisinde karşılaştığı zorlukları gidermek ve onların toplumsal hayata katılmasını kolaylaştırmak hepimizin ortak sorumluluğu olduğuna ve bu zorlukları elbirliği ile gönüllü olarak severek ve isteyerek engelleri birlikte kaldırabileceğimize inanıyoruz.

Dünya nüfusunun %10’una yakını fiziksel, bilişsel/ruhsal, duyusal, duygusal veya gelişimsel bir engel ile yaşamak zorunda. Bugün gerek sosyal yaşamda gerekse iş yaşamında kendilerine çok zor yer bulan ve sağlık merkezleri, apartmanlar, okullar, üniversiteler, toplu taşıma araçları gibi yaşamın birçok alanında çeşitli ‘engeller’ ile karşılaşan engelli insanlarımızın farkına varmalı ve onlarla birlikte yaşadığımızı unutmamamız gerekiyor.

Bu nedenle, fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan tam iyi olma hali olarak tanımlanan sağlığın korunması ve geliştirilmesi için çaba sarf eden bizler, asıl engellerin bedenlerde değil, düşünce yapılarında olduğunu bir kez daha yinelemek isteriz” şeklinde konuştu.

Engelliliğin doğuştan veya sonradan herhangi bir hastalık veya kaza sonucu meydana gelebileceğini ifade eden Başkan Yağmur Öztürk açıklamasına şöyle devam etti; “3 Aralık’ın Dünya Engelliler Günü olması sebebiyle, tüm engelli vatandaşlarımızın önlerindeki “engellerin” aşılması ve onlara eşit yaşam hakkı sunulması noktasında daha duyarlı olunması için hep birlikte mücadele etmemiz gerektiğini hatırlatıyor, engellerin ortadan kalktığı bir dünyada yaşama inancımızı tüm kamuoyu ile paylaşıyoruz. Unutmayınız ki; yaşadığımız sürece hepimiz birer engelli adayıyız.

Son olarak tiyatro oyunumuzu sahneleyebilmemiz için bizlere destek olan Primemall AVM yetkililerine, Kitap Otağı Yayınevi Sahibi Aşir Alkaç’a, drama öğretmenimiz Mehmet Erdal Torun’a, 4 Duyu 1 Kalp Grubu üyelerimizden başta işitme engelliler öğretmeni Gülhan Tatlı’ya, Hakan Korkmaz’a, Burcu Sarıhan’a ve Jizel Katar’a ve tiyatromuzda bizleri yalnız bırakmayan İskenderun halkına teşekkür ediyoruz.” (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here