‘30 Ağustos Destanı’nın 95. Yılı Gururla ve Coşkuyla Kutlanacak

0
291

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 95’inci yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. Kutlamalar, saat 09.30’da Anıt Alanında çelenk sunma töreni ile başlayacak. İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulacak. Buradaki törende daha sonra, Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere tüm şehitlerimizin ansına bir dakikalık saygı duruşu ve hemen akabinde şanlı bayrağımızın göndere çekilmesiyle İstiklal Marşımız okunacak.

Anıt Alanındaki törenin ardından İskenderun Kaymakamı Recep Soytürk, Garnizon Komutanı Erkan Olgay ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil, İskenderun Kaymakamlığında tebrikleri kabul edecek.

Saat 11.00’da Atatürk Bulvarında resmi tören gerçekleştirilecek. İlçe Kaymakamı Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanının törene katılanlar ve halkın bayramını kutlamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımız okunacak. Bir Subay tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılması ve öğrenciler tarafından şiirlerin okunmasının ardından buradaki tören ‘Tören Geçidi’ ile son bulacak. Bugün ayrıca 10.00-12.00 ile 14.00-17.00 saatleri arasında İskenderun Askeri Limanında TCG Karataş Gemisi ve TCG Karpaz Gemisi, Sahil Güvenlik Grup Komutanlığı Botu halkın ziyaretine açılacak.

Zafer bayramı dolayısıyla TBMM İdare Amiri AK Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem de birer kutlama mesajı yayınladılar.

“30 Ağustos, Milletimizin Kahramanlığıyla Kazanılmıştır”

30 Ağustos Zaferinin; ülkemizi parçalamak ve milletimizi esaret altına almak isteyen devletlere karşı, yokluk içinde, en zor koşullarda ve her şeyin bittiği sanılan bir dönemde, yüce Milletimizin sarsılmaz azmi, yüksek iradesi, vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir zafer olduğunu önemle vurgulayan Milletvekili Karasayar; “Türk Milleti, haklı ve onurlu direnişiyle, bağımsızlığından asla taviz vermeyeceğini, savaşın kazanılmasında vatan, millet ve bayrak sevgisinin, sayısal güçten daha üstün olduğunu tüm dünyaya kanıtlamış, bağımsız yaşamak isteyen birçok ulusa da yol göstermiştir. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti, gücünü Aziz Milletinden alan, demokratik ve çağdaş bir hukuk devleti olarak dünya devletleri arasında seçkin yerini almıştır.

Bilinmelidir ki, dün Çanakkale’de, İstiklal Harbinde, 15 Temmuzda olduğu gibi bu gün de Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı, aziz milletimiz, geçmişten aldığı ilhamla, milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir. Bütün bu imkânsızlıklara ve yokluklara rağmen türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur.

Hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri seviyelere taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden lider ve dünyada gelişmiş ülkeler düzeyini aşmak için çok çalışmalıyız. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bizlere armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Hataylı hemşerilerimin ve şanlı ordumuzun tüm mensuplarının, Zafer Bayramını en içten duygularımla kutluyorum” dedi.

“Bağımsızlığımızın Timsali Şanlı Bayrağımız Ebediyen Göklerde Dalgalanacaktır”

CHP’li Vekil Ertem ise, 30 Ağustos Zaferiyle Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin sağlamlaştırıldığını ve ebedi hayatı şeref tacı giydiğini ifade ederek, mesajında; “Milletimiz varlığından, birlik ve beraberliğinden, bağımsızlığından, hürriyet ve istiklalinden en zor koşullarda dahi vazgeçmeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. Vatanımız var olduğu sürece şanlı ay yıldızlı bayrağımız bağımsızlığımızın timsali olarak göklerde dalgalanacaktır. Milli Kurtuluş Savaşımızı tarihte eşi benzeri görülmemiş bir zaferle taçlandıran, her aşaması vatanseverlik ve kahramanlık destanlarıyla dolu 30 Ağustos zaferinin 94. yıldönümünü milletçe birlik ve beraberlik içerisinde, büyük bir gurur ve coşkuyla kutlamak dileğiyle.. Başta, “Memleketimizi esir etmek isteyen düşmanları behemehal mağlup edeceğimize dair olan emniyet ve itimadım bir dakika olsun sarsılmamıştır” sözlerinin sahibi Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımızın bağımsızlığı ve onuru için gözlerini kırpmadan ölüme giden Kurtuluş Savaşı Kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyoruz ve aziz anıları önünde saygıyla eğiliyoruz” şeklinde ifadelere yer verdi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here