2’ci ve 3’cü Ligde Fikstür Çekildi

0
78

fikstür çekimi2Fikstür çekimine göre ilk hafta İskenderun Demir Çelikspor, Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile Hatayspor, Gümüşhanespor ile Payas Belediyespor 1975, Tekirova Belediyespor ile Kırıkhanspor’da Erzincan Refahiyespor ile karşılaşacak.

2013-2014 Sezonu Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig fikstür çekimi dün gerçekleştirildi. Kura çekimine, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, Yönetim Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkan Yardımcısı Mustafa Beyazlı, TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp başkanları ve temsilcileri katıldı.

Oluşan fikstüre göre; Spor Toto 2. Ligi Kırmızı Grup temsilcimiz İskenderun Demir Çelikspor sezonun ilk maçını evinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor ile yapacak. 2. Lig Beyaz Grup temsilcimiz Hatayspor ise ilk maçını deplasmanda Gümüşhanespor ile oynayacak. 3. Lig temsilcilerimizden Payas Belediyespor 1975 ilk maçını evinde Tekirova Belediyespor’la, Kırıkhanspor’da ilk maçını deplasmanda Erzincan Refahiyespor ile yapacak.

Takımların Deplasman Giderleri TFF’den

Kura çekiminden önce bir konuşma yapan TFF Yönetim Kurulu Üyesi Koşar, kısa bir süre önce Spor Toto Süper Lig ile PTT 1. Lig fikstür çekimlerini gerçekleştirdiklerini hatırlatarak; “Şimdi sıra Türk futbolunun lokomotifini oluşturan, geleceğini hazırlayan Spor Toto 2. Lig ve Spor Toto 3. Lig’in fikstür çekimine geldi. Spor Toto 2. Lig’de 36, Spor Toto 3. Lig’de ise 54 olmak üzere 90 futbol takımımızla tüm Türkiye olarak ili, ilçesi ve beldesiyle kucaklaşıyoruz. Her yıl olduğu gibi bu sezon da takımların deplasman giderlerinin tamamı TFF tarafından karşılanacak. Sizler bizim için önemlisiniz. Zor şartlarda altında futbola önem verip, katkılarda bulunuyorsunuz. Sokakta futbol oynayan çocuklarımızı keşfedip, kulüp alıp amatör olarak yetiştiriyorsunuz. TFF adına sizlere bu emeğinizden dolayı büyük minnet duyduğumuzu belirtmek isterim. Umarım herkes için; güzel ve sıkıntısız bir sezon olur” diye konuştu.

2. Lig Play-Off’larında Statü Değişikliği

Fikstür çekimi ile ilgili bilgiler veren TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ise 2. Lig Play-Off’larında statü değişikliği yapıldığını ifade ederek, bundan böyle Kırmızı ve Beyaz grupta; grup 2’cileri ile 5’cilerin, 3’cüler ile de 4’cülerin; Play-Off’larda öncelikle çift maç eleme usulüne göre karşılaşacaklarını söyledi. Galiplerin yine çift maç eleme usulüne göre bir sonraki Play-Off turunda mücadele edeceğini belirten Yalçın, bu turdan da biri Kırmızı, diğeri de Beyaz Grup’tan olmak üzere galip çıkan iki takımın Spor Toto 2. Lig Play-Off Finali’nde tarafsız sahada karşılaşacaklarını bildirdi.

2’ci ve 3’cü Lig Sezon Başlangıç ve Bitiş Tarihleri

36 takımın Kırmızı ve Beyaz adıyla olmak üzere iki farklı 18’’erli grupta mücadele edeceği Spor Toto 2. Lig’de ilk maçlar 8 Eylül’de oynanacak ve ilk yarı 22 Aralık’ta yapılacak karşılaşmalarla sona erecek. Spor Toto 2. Lig’de ikinci yarı, 26 Ocak 2014’te oynanacak 18. Hafta müsabakaları ile başlayacak ve sezon 11 Mayıs 2014’te yapılacak maçlarla tamamlanacak.

54 takımın 1, 2, ve 3’cü adıyla olmak üzere üç farklı 18’erli grupta mücadele edeceği Spor Toto 3. Lig’de ise, ilk maçlar 1 Eylül’de oynanacak ve ilk yarı 15 Aralık’ta yapılacak karşılaşmalarla sona erecek. Spor Toto 3. Lig’de ikinci yarı, 19 Ocak 2014’te oynanacak 18. Hafta müsabakaları ile başlayacak ve sezon 4 Mayıs 2014’te yapılacak maçlarla tamamlanacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here