2’ci Mikro Kredi Çekleri İTSO’da Bayan Girişimcilerine Dağıtıldı

0
126

Türkiye Mikro Kredi Finans Programı İskenderun Şubesinin etkinliği İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. İskenderunlu Hayırsever iş adamı Bedrettin Öz ve Tevfik Öz kardeşlerin babaları Ramazan Öz adına işlettikleri Ramazan Öz Mikro Kredi Şubesi 10. Yılında 2. Kez kredi dağıtım törenini İTSO’da gerçekleştirildi.

Törene Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Faruk Nafiz Özak, Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, Tosyalı Holding yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı, Ak Parti İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İskenderun Mikro Kredi Şubesi yönetim kurulu üyeleri, Ramazan Öz, Tevfik Öz, Bilal Öz başta olmak üzere Öz ailesi ve yakınları ile iş dünyası ve siyasi parti temsilcileri katıldılar.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından kürsüye gelen Türkiye İsrafı Önleme Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Aziz Akgül; “Ramazan Öz İskenderun Mikro  Kredi Şubesinin 10. Yılında 2. Mikro Kredi dağıtım töreninde bulunuyoruz. Bundan yaklaşık iki ay önce de burada Kadın Girişimcilerimize kredilerini dağıtmıştık. Siz hanımefendiler İskenderun’un yüz akısınız. İskenderun girişimciliğiyle anılıyor. İş hayatıyla, ticaretiyle ön plana çıkan bir şehrimiz. Sizler de bu girişimciliği daha da ileri götürerek ailenize, mahallenize, ilçenize, ilinize katkı sağlıyorsunuz. Çok küçük sermayelerle çok büyük işler başarıyorsunuz. Bu sermayelerle katma değer ve istihdama büyük destek oluyorsunuz. Böylece kendi işinizi yapıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum” dedi.

İskenderun’daki Mikro kredi faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Ramazan Öz, İskenderun Mikro Kredi Şubesi Başkanı Tevfik Öz ise; “Ramazan Öz Mikro Finans şubesi Türkiye Mikro Kredi Finans şubesinin 4.sü olarak 2009 tarihinde İskenderun’da açıldı. Öz ailesi olarak sağlanan finansmanla binlerce kişiye mikro kredi veremeye devam etmekteyiz.  Bu kredi sayısına 3 binlerden 16 binlere çıkarmayı hedeflemekteyiz. Ramazan Öz Mikro Kredi Şubesinden kredi kullanan kişilerin başta ticaret, üretim, tarım ve hayvancılık işleri ile uğraştıkları görülmektedir.

Bu uygulamada amaç, insanlara balık vermek değil, balık tutmayı öğretiyoruz. Kredi kullanan ve kendi işlerinin patronu olan bayan girişimcilerimize bundan sonraki işlerinde de başarılar ve bol kazançlar diliyorum. Bu gün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Bayındırlık ve İskan eski Bakanı Faruk Nafiz Özak,  Ak Parti Hatay milletvekili Abdulkadir Özel, Tosyalı Holding yönetim kurulu başkanı Fuat Tosyalı, İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı’ya katılımlarından dolayı teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bu gün burada sizlere destek olmak amacıyla buradayız” dedi.

Törene katılan Eski İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu ise; “Verilen bu finansal destekle; dar gelirli kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlaması ve iş hayatına dâhil olarak gelir elde etmesinin sosyal ve ekonomik hayatımıza önemli katkılar sağladıklarını görmekteyiz. Bu vesile ile tüm bayan girişimcilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törene katılmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere İskenderun’a gelen Bayındırlık İskan eski Bakanı Faruk Nafiz Özak; “Bu günkü tabloda gördüğüm kadarıyla mutluluk var. Kadınlarımız gülüyor. Bir insanın işi olması, evine ekmek götürebilmesi, aile bütçesine katkıda bulunması çok güzel bir olay. Bu olay gerçekten büyük bir sadakayı cariyedir. Mikro Kredi verilmesine öncülük eden Rahmetli Ramazan Öz amcamıza Allah’tan rahmet diliyorum ve bu süreci devam ettiren çocuklarına da bu kutlu hizmet yolunda başarılar diliyorum. Bayan girişimcilerimizin küçük rakamlarla büyük işler yaptıklarını ve başardıklarını görüyoruz. Bu da bayanlarımızın ne kadar maharetli olduğunu göstermektedir. Bu gün burada mikro kredi alacak bayanlarımız da bu kredilerle ekonomiye ve istihdama önemli katkı sağlayacaklarına yürekten inanıyorum ve hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise, mikro kredinin, herhangi bir gelire sahip olmayan kadınların, yeni iş kurarak gelir sağlayıcı faaliyetler yürütmesine imkân sağlayan, kefalet ve teminat olmaksızın verilen sermaye olduğunu vurgulayarak; “Küçük çaplı olarak verilen, geri ödemeli olan bu kredinin, ev hanımlarının ticari hayata kazandırılması noktasında, çok önemli.  Verilen bu finansal destekle; dar gelirli kadınlarımızın ev ekonomisine katkı sağlaması ve iş hayatına dâhil olarak gelir elde etmesinin sosyal ve ekonomik hayatımıza önemli katkılar sağladığını görmekteyiz. Bu vesile ile tüm bayan girişimcilerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Törende Ramazan Öz, İskenderun Mikro Kredi Şubesinden kredi kullanan Hanife Öncel, Şermin Orhan ve diğer bayanlar da başarı hikayelerini törene katılan protokol ve davetliler önünde anlatılar.

Tören sonunda ise, girişimci bayanlara, mikro kredi çekleri dağıtıldı. (Haber: Doğan SÜSLÜ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here