27.Dönem Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, Bölgemizde Olması Gerekeni Yaptı

0
158

Hatay’ın Ak Parti Milletvekili Abdulkadir Özel, İskenderun’da olması gerekeni yaptı. 27. Dönem Ak Parti Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel, T. C. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, illerinde milletvekili seçilerek göreve başlayan milletvekillerinin seçildikleri bölgede; Milletvekilleriyle halkın daha yakın buluşması için büro açılması talimatına hemen karşılık veren isim oldu. Milletvekili Özel, İskenderun’da düzenlediği büro ile halk ve kendi arasında köprü oluşturacak. Büronun düzenlemesi tamamlandı ve 30 Ağustos Zafer Bayramına denk gelen günde açılışı yapılarak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak.

Yıllardır milletvekillerimiz vatandaşlarından kopuk yaşamaktaydı. Ankara’da işi olan kişiler, milletvekilinden randevu alıyor ve öylelikle Ankara’ya gidiyordu. Özellikle hastası olan vatandaşlar bu konulardan ötürü perişan haldeydi. Otel, yeme-içme, yolculuk ve perişanlık vatandaş ile beraberdi. Gerçekten çok zorlu bir maraton içinde olmak acı veriyordu.

Cumhurbaşkanımızın bu önerisi hem milletvekillerimizi hem de vatandaşlarımızı rahatlattı. Bu konuda geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Hatay Milletvekilimiz Abdulkadir Özel, konuyla ilgili söylediği şu sözlerle kamuoyumuzu renklendirdi: “…Yeni açtığımız iletişim ofisinde inşallah vatandaşlarımız ve hemşerilerimizin tüm sorunlarıyla beraber olacağım. Sorunlarına gerçekçi çözümler getirme gayretinde bulunacağım. Biz sadece Ak Parti’den vekâlet almadık. Tüm milletimizden aldık. Ben tüm milletimizin vekiliyim. Kapım ve kapımız herkese açık ve bundan sonra da açık olacaktır. İletişim ofisimizde vatandaşlarımızın dertlerini daha yakından dinleyeceğim…”

Şimdiye kadar sayısız milletvekilleriyle bir oldum. Yakın ilişkilerimizin yanında hala dostluğumuzun devam ettiği milletvekilleriyle, zamanla görüşür, dertleşiriz. Abdulkadir bey ile yakın görüşmemiz olmadı ama onu yakinen tanıdım sayılır. Gençliği yapısında bulunan bilgi ve tecrübeyle donanmış, sözleri hal ve hareketleri samimiyet dolu! Konuşmaları kamuoyuna güven ve istikrar sunuyor. Her makaleyi, her gazete haberlerini yakinen takip ediyor. Bölgemizde eksikliği hissedilen her olayın arkasında yer alıyor ve bence müthiş bir takipçi…

Bölgemizin sevilen-sayılan avukatlarından biri olan Av. Abdülkerim Güven ile sıkı dostluğu ve arkadaşlığı var. Bu dostluğun devam edeceği her haliyle kendini gösteriyor. Her ne kadar Abdülkerim Güven kendi seçilip parlamentoya gidememiş olsa dahi seçilmiş gibi görev aşkıyla, seçilmişlerle birlikte görevini sürdürüyor.

Bölgem gerçekten bazı kamu yatırımlarıyla ilgili görüntüsünün gerisinde yer aldı. İskenderun kendi başına dünya genelinde söz sahibi olabilecek potansiyelde bir şehir. Geçmişte bu şehrin bu kadar yalınız bırakılması, özellikle milletvekili açısından yoksunluğumuzdan kaynaklanıyordu. Kendi öz benliğimize mal olmuş değerlerimizi bir-bir kaybettik. Konuşamıyorduk, konuşursak da kendi konuştuğumuzu sadece bizler duyuyorduk. Yüzyıl öncesinde yapılan havaalanımız göz göre-göre elimizden kaydı gitti.

Çatalan Barajından su gelecek diye methiyeler yazıldı. Suyu başkaları kullandı hala şehrimiz insan sağlığına zararlı suyu içmekle mahkûm. Yazın Belen ve Arsuz ilçelerinde yüzlerce trafik kazaları oluyor. Kazalar neticesi ambulansların biri gidiyor, biri geliyor. Belen’de ve Arsuz’da tam donanımlı hastaneler olmadığından dolayı, vatandaşlarımız İskenderun’da bulunan hastanelere getirilirken yolda hayatını kaybediyor. Olan, bir hiç uğruna giden canlarımıza oluyor.

Anlatacak çok şeyler var. Anlıyorum ki Abdulkadir Özel kardeşim tüm bu olaylara derinden hâkim. Allah’tan kendisine kolaylıklar ve bu konuda yanında mücadele eden arkadaşlarına başarılar diliyorum. Çay Mahallesi Atatürk Bulvarı üzerinde artık vatandaşın sesini duyacak birisi var!

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here