23 Nisan Geleneği MKÜ’de de Gerçekleştirildi

0
66

mkü-23 nisan23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilin ve ülkenin her yerinde adına yakışır güzellikte kutlamalarla geçti. Ata Koleji Müdürü Ali Atasever, öğretmenleri ve 4. sınıf öğrencileri ile birlikte Mustafa Kemal Üniversitesi Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’i makamında ziyaret etti.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder, çocuklara üniversitenin kuruluş sürecinde Hataylıların göstermiş olduğu ilgi ve alakadan bahsederek, MKÜ’nün sportif, kültürel ve sanatsal başarılarına değindi.

Ata Koleji Müdürü Ali Atasever, 1962’de kurulan okullarının kurumsal ve saygın bir okul olduğunu söyledi. Ali Atasever, öğrencilerini her yönden başarılı ve prensip sahibi bireyler olarak yetiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

Rektör Prof. Dr. Hüsnü Salih Güder’in koltuğuna Emre Ovalı oturdu. Emre, Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan bir üniversite olmanın verdiği sorumluluklardan kısaca bahsettikten sonra rektör olarak yapmayı düşündüğü planlarını anlattı. Emre,  ilköğretim ve lise öğrencilerine bir bilim merkezi kurmak istediğini, uzay araştırmaları merkezi kurmak, hukuk fakültesi kurmak ve hayvan barınaklarının şartlarının iyileştirilmesi adına çalışmalar yapmak istediğini söyledi.

Emre’nin istek ve dileklerini not aldıran Rektör Güder, yakın zamanda faaliyete geçirilmesi düşünülen dernek sayesinde gençlerin üniversiteye yönlendirilmesi adına çalışmalar yapılacağının müjdesini verdi. Rektör Güder, veterinerlik ve ziraat fakültelerimizin hayvan barınakları ve sağlık koşulları için üzerlerine düşeni yapmaya çalıştıklarını aktardı.

Ziyaret hatıra fotoğraflarının çekimi ve çocuklara hediye takdimiyle sona erdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here