‘23 Nisan’ Coşkuyla Kutlanacak

0
114

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün, tüm yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de çeşitli etkinliklerle ve coşkuyla kutlanacak.

Kutlamalar sabah çelenk sunma töreni ile başlayacak. Saat 09.30’da Anıt Alanında İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından çelenk sunumu gerçekleştirilecek. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımız ile Bayrağımızın Göndere Çekilmesinin akabinde İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, günün anlam ve önemine yönelik bir konuşma gerçekleştirecek. Buradaki tören şiirlerin okunmasıyla sona erecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 99. yıl kutlama programı saat: 10.00’te İskenderun Dr. Gani Bahadırlı İlkokulu’nda icra edilecek.

Bunun yanı sıra, Anaokulları, İlkokullar ve Ortaokullar kendi bünyelerinde, velilerinde katılımlarıyla çocuk oyunları, şenlik programları düzenleyecek. Yapılan programın içeriği Okul Kutlama Komisyonu tarafından kontrol edilerek organize edilecek. Okul İdareleri ve Kutlama Komisyonu programın gerçekleştirilmesinden sorumlu olacak.

Kültürel Etkinlikler kapsamında ise, bugün saat: 10.00-12.00 ve 14.00-17.00 arasında Deniz Üs Komutanlığı Askeri Limanında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Modern Savaş Gemileri halkın ziyaretine açılacak.

Yine bugün saat 14.00’de İskenderun Kapalı Spor Salonunda Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü organizesinde tüm kreş çocuklarının katılımıyla kreş çocukları Müzikal Gösterisi ve yurt çocuklarından oluşan koro konseri düzenlenecek.

İskenderun Deniz Müzesi de saat: 10:00 ila 17:00 arasında halkımızın ziyaretine açılacak. İskenderun İlçe Halk Kütüphanesinde hafta dolayısıyla açılan kitap sergisinin yanı sıra 25 Nisan 2019 Perşembe günü 10.30-12.00 saatleri arasında masal saati düzenlenecek. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here