22 Gündür Devam Eden Grev Bitti!

0
103

grev bitti1İskenderun Demir Çelik Fabrikası (İSDEMİR) ile Çelik-İş Sendikası arasında sürdürülen Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde sonuç alınamaması üzerine 15 Temmuz’da başlatılan grev, tarafların anlaşması üzerine dün sona erdi.

Anlaşmaya varılmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığında imza töreni düzenlendi. İmza törenine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, Çelik-İş Sendikası Başkanı Cengiz Gül ve İSDEMİR yöneticileri katıldı.

Burada kısa bir konuşma yapan Bakan Faruk Çelik, tarafların anlaşma sağlayabilmek için kendilerinden arabuluculuk talebinde bulunduğunu ifade etti. Bakan Çelik; “Grev kararının sona erdirilmesi için Adalet Bakanımızın da girişimleri oldu. Yaptığımız çalışmalar neticesinde bugün mutlu sona ulaşmış bulunuyoruz. Diyalog neticesinde taraflar atması gereken adımları attı. Bu vesilesiyle grev son buldu. Anlaşma taraflara hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin de toplu iş görüşmelerinin anlaşmayla sonuçlanmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, anlaşmanın Ramazan Bayramı’ndan önce gerçekleşmesinin çalışanlara için ayrı bir heyecan yaratacağını söyleyerek; “Birkaç gün sonra mübarek Ramazan Bayramı teşrif edecek. Bayrama da bu anlaşmayla girilmesi bölgede, İSDEMİR’de ayrı bir heyecan yaratacak buna inanıyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan ise İSDEMİR’in Türkiye’nin göz bebeği kuruluşlardan biri ve işçilerinin ekmek kapısı niteliğinde olduğunu dile getirerek, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ve Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

Grev kararının ardından anlaşmaya varılan toplu iş sözleşmesinde kendileri için olumlu gelişmelerin olduğuna dikkati çeken Arslan, sorumluluk sahibi bir şekilde greve sahip çıkan işçilere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından, İSDEMİR ile Çelik-İş Sendikası arasındaki 25. dönem toplu iş sözleşmesi birinci yıl için %14, ikinci yıl için de enflasyon oranı üzerinden farkla imzalandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here