“2017’de Kesintiler En Aza İndirilecek”

0
68

birol-ertem8CHP’li Vekil Ertem, Elektrik Kesintileri Hakkında Verdiği Soru Önergesi’nin Cevabını Paylaştı…

Cumhuriyet Halk Partisi Hatay Milletvekili Dr. Birol Ertem, geçtiğimiz hafta Meclis Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi neticesinde, Başkent, Ayedaş, Toroslar Elektrik dağıtım süreç yöneticisi ve 14 ilin bölge koordinatörü Berkan Karakurt’un makamına gelerek brifing verdiğini söyledi.

CHP’li VEkil Ertem, yapılan görüşme neticesinde 2013 yılında özelleştirme sonrası Hatay’a yapılan çalışmalar ve yatırımlar hakkında şu bilgileri aldıklarını özetledi; “Hatay’ı çok önemsiyoruz ve EPDK’nın Hatay için belirlediği bütçenin de üzerinde harcama yaparak Hatay’a yatırım yapıyoruz. Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis ve Osmaniye’ye yaptığımız yatırımlar 2014 yılında 3 kat arttırılmıştır. Hatay’a yapılan yatırım gerçekleşmeleri 2011-2015 arasında 178 Milyon TL’dir. 2016-2020 yatırım planı ise 324 Milyon TL’dir. İlk etapta mevcut şebekenin bakımı ve 2. Aşamada mevcut şebekenin acilen yenilenmesi çalışmaları yapılmaktadır. Bu yatırımlar yapılırken iş güvenliği açısından ve verimli çalışma koşulları için planlı kesintiler yapılması gerekmektedir. Planlı kesintileri de yapmadan 72 saat önce muhtarlara, basına haber veriyoruz ve mobil uygulamamız sayesinde tek tuşla arıza ve aydınlatma bilgilerini halkımız görebiliyor.

Ayrıca Hatay Valimiz ile sürekli görüşüyoruz ve Kasım ayında muhtarlar toplantıları düzenleyerek, kaymakamlarla görüşerek yaptığımız ve yapılması gereken çalışmaları değerlendireceğiz. Plansız kesintiler de 2016 yılına gelindiğinde %40 azalmıştır. Eski şebeke, aşırı yük, iklim şartları gibi sebeplerden kesintiler yaşanmaktadır. Yatırım çalışmaları yapılırken kesintiyi asgariye indiren röle koordinasyon çalışması yapıyoruz, aralara yerleştirilmiş olan otomatik ayırıcılar sayesinde tüm bölgede kesinti yaşanmadan küçük bir bölgede kesinti yaparak çalışmalara devam ediyoruz. 2017 yılında kesintiler en aza indirilerek halkımız rahatlayacaktır ve 2018 de tüm eski şebekenin yenilenerek bitmesini hedefliyoruz.”

Milletvekili Ertem, bu bilgilere istinaden Hataylı hemşerilerinin mağduriyetlerini gidermek için sık-sık bilgi alımını gerçekleştireceğini ve gereken çalışmaları yapacağını da ifade etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here