2 Yıldır Süren Polis Davası 11. Duruşmada Karara Bağlandı

0
125

dörtyol-polis davası1Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında 2012 yılında kantin işletmecisi dönemin Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile Polis memuru Alper Atilla’nın arasında yaşanan tartışmayla başlayan dava 2 yıl sonra 11. duruşmasında karara bağlandı.

Dörtyol İlçe Emniyet Müdürlüğü’nün kantinini işleten dönemin Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı Ömer Uzun ile Polis memuru Alper Atilla’nın arasında tost ve çay yapma konusunda çıkan tartışmaya Ak Parti Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu’nun danışmanı Fehmi Rigan ile oğlu İstemi Kağan Türkoğlu’da dahil olmuşlardı.

27 Temmuz 2014 tarihinde başlayan dava aradan geçen 2 yıllık sürenin ve 11 duruşmanın sonunda 23 Ocak 2015 tarihinde karara bağlandı. 11. Duruşması görülen mahkeme kararında Ömer Uzun için Alper Atilla’ya yönelik saldırı delilleri bulunmadığından beraatına, Alper’e yönelik hakaretlerinden ötürü 25 günlük adli para cezası olan 500 TL adli para cezası ve 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi.

İstemi Kağan Türkoğlu için, Murat Emer ve Alper Atilla’ya yönelik basit tehdit nedeniyle ayrı ayrı olmak üzere 25 günlük adli para cezası karşılığı olan 500 TL adli para cezasına ve 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Alper Atilla içinse Ömer Uzun’u tehdit suçundan 5 ay hapsine ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilirken 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulacağı belirtildi. Ömer Uzun’a hakareti nedeniyle 75 günlük adli para cezası karşılığı olan 1500 TL adli para cezasına ve 5 yıl adli denetim süresine tabi tutulmasına karar verildi. Komiser Yardımcısı Murat Emer’in ise beraatına karar verildi. Haber: Sedat İskenderoğlu/Dörtyol

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here