2 Patrik İdlip Yolunda Kaçırıldı!

0
89

patrik kaçırıldıSuriyeli 2 Hıristiyan din adamı Suriye üzerinden Lübnan’a geçmek isterken kaçırıldı. Olayı şu ana kadar herhangi bir grubun üstlenmediği bildirilirken patriklerin şoförlerinin de öldürüldüğü iddia edildi.

Paskalya Bayramı nedeni ile yaklaşık bir buçuk aydır Hatay’da bulunan Suriye Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Mor Grigorios Yuhanun İbrahim, geçtiğimiz pazar günü İskenderun Ortodoks Kilesi’nde ayine katıldı. Daha sonra Rum Ortodoks Metropoliti Mor Grigorios Paulus Yazıcı ile buluşan Yuhanun İbrahim, özel şoförleriyle Lübnan’a gitmek için Suriye’nin İdlip kentine doğru yola çıktılar. İki din adamının yolu Suriye’de kimliği henüz belirlenemeyen kişi ya da kişiler tarafından kesildi. İddiaya göre şoförleri öldürülen 2 din adamı kaçırıldı.

Olayla ilgili Suriye’nin televizyon kanallarının da akşam saatlerinde iki din adamının kaçırılma olayını duyurduğu öne sürüldü. Hatay Valiliği’nin de olayla ilgili bilgisinin olduğu ve Hatay’daki Ortodoks cemaati liderlerine de bilgi verdiği öğrenildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here