18 Mart “Şehitler Günü” Anma Töreni

2
295

Türk tarihinin en büyük zaferlerinden, Dünya tarihinin ise en kanlı savaşlarından biri olarak bilinen Çanakkale Savaşlarının yıldönümü bugün törenlerle kutlanacak. 18 Mart “Şehitler Günü” Anma Töreni de bugün gerçekleştirilecek.

Çanakkale Zaferinin de yıldönümü olan 18 Mart’ta “Şehitler Günü” Anma Programı saat 09.30’da Belediye Kültür Sarayında başlayacak. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından, açılış konuşması yapılacak, günün anlam ve önemini belirten konuşmalarından ardından şiirler okunacak. Anma töreninde “Çanakkale Diye-Diye” adlı tiyatro gösterisinin akabinde ise hafta münasebetiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verilecek.

18 Mart “Şehitler Günü” Anma Töreni münasebeti ile İskenderun Şehitliğinde de bir tören düzenlenecek. Tüm protokol üyelerinin katılacağı Şehitlik Töreni saat 11.30’da gerçekleştirilecek.

Şehitler Günü münasebetiyle ayrıca Şehit Ahmet Tor Kışlası’nda Fidan Dikim Etkinliği, Merkez Kaptan Paşa Camii’nde İkindi Namazına Müteakip) Mevlid-i Şerif Okutulması, saat 14.30’da ise Deniz Üs Komutanlığı’nın MKÜ Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı’nda Oratoryo Sunumu yapılacak. Şehit ve Gazi Çocuklarının Makam Ziyaretleri ise 19 Mart 2013 Salı günü gerçekleştirilecek.

2 YORUMLAR

  1. Bu oyunun yazarı olarak gurur duydum. Emeği geçen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Baha Rahmi Özen (Tel: 0.505 393 40 42)

  2. “Çanakkale Diye Diye” adlı oyunun, ülkemizde 2004’ten bu yana oynanma sayısı on bini aşkındır. Oyunu son olarak Altındağ Belediyesi oynamıştır. Gerçekten okullarımızın, Üniverstelerimizin ve tiyatro kulübü bulunan tüm belediyelerimizin aradığı bir oyundur. Tavsiye ederim.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here