30 Antrenör Adayı Diplomalarını Aldı

0
58

TFF Mehmet Kurt Grassroots Antrenör Okulunda Eğitim Tamamlandı

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF)’nun talimatı üzerine Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Hatay Şubesi tarafından açılan TFF Mehmet Kurt Grassroots Antrenör Okulu, 1-10 Aralık tarihleri arasında verilen eğitim sonucunda 30 antrenör adayına diplomalarını teslim etti.

Eğitim alan antrenör adaylarının katılımıyla İskenderun Lisesi konferans salonunda bir program düzenlendi. TÜFAD Genel Başkan Yardımcısı Samet Aybaba’nın katıldığı programda, antrenör adayları merak ettikleri soruları Aybaba’ya sordu.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Hatay Şube Başkanı Yaşar Düzen’in organize ettiği programda konuşan Aybaba, tecrübelerini sporcularla paylaştı.

Aybaba; “Teknik Direktör Adaletli Olacak”

İyi bir teknik direktörün ilk önce ‘adaletli’ olması gerektiğini söyleyen Aybaba; “Futbola bakmak lazım. Yaşlı ama örnek, yaşlı ama işini iyi yapıyor, sakın dışlamayın! Böyle bir şey yok futbolda! Diğeri genç, yetenekli, gelecek vaat ediyor, oyuna alacaksınız o zaman. Ben sadece genç oyuncu alırım ya da sadece tecrübeli oyuncu alırım diye bir şey yok. Teknik Direktörün en önemli özelliği adaletli olmasıdır.

Eşit davranacaksın, hak edene formayı vereceksiniz. Vermezseniz takım bütünlüğünü kazandıramazsınız. Formayı hak edene verirseniz, takım içi adalet sağlarsanız takımla ilgili inanılmaz mutlu, keyifli olursunuz, bunu sakın unutmayın

Oyuncuların bir yere gelebilmesi için her şeyi yapıyorum. Kısır çekişmelerin dışında kalmak lazım, hak edeni hak ettiği yere getirmek lazım” dedi.

Altyapı’da Sistem Değişmeli

Ülke genelinde altyapılara destek vermek gerektiğini de vurgulayan Aybaba; “Altyapı için kulüplere para vermeyin, onlar profesyonel takıma kullanıyorlar diyoruz. Tek tip proje yapalım, ülke genelinde ne kadar takım varsa eşit bölelim, her sene 20-30 tanesini yenileyelim yoksa yeniden yapalım. Ancak böyle geliştiririz futbolu diyoruz. Maalesef bu sistemi biz değiştiremiyoruz. Bir stat eksik yapsak bütün altyapıları düzenleriz, yenileriz. Bu evlatlarımıza yatırımdır” diye konuştu.

Aybaba ayrıca futbolcunun ruh halinden de anlamak gerektiğini, yeri geldiğini ona istediğini vermek gerektiğini belirterek, ancak bu şekilde futbolcunun güvenini kazanabileceklerini kaydetti.

İskenderunspor İyi Gidiyor

İskenderunspor hakkında görüşlerini de aldığımız Samet Aybaba; “İskenderunspor iyi gidiyor, ben başkanla devamlı görüşüyorum, maçlarına da gelmiştim. Pazar günü burada olursam bir maçlarına daha gideceğim.

Toparlanmış gözüküyor, artık eski günlere dönmesi lazım, bu şansı hem futbolcular hem kent halkı iyi değerlendirmeli. Futbolu seven herkes destek verirse başaracak var diye düşünüyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here