12’ci HİKAF İskenderun’da Açıldı!

0
239

12’ci Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı (HİKAF), Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hatay Valiliğinin himayelerinde, İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE)’nin ev sahipliğinde, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün koordinasyonuyla açıldı.

12’ci Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarının açılışına, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Karabük Üniversitesi (K.Ü.) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Reyhanlı Kaymakamı Ali Candan, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel, İskenderun 1. OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Tosyalı, MÜSİAD Hatay Şube Başkanı Abdullah Bozatlı, kurum müdürleri, iş insanları, ticaret ve sanayi sektörünün temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda İSTE’li akademisyen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan program, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Ziya Yüksel’in açılış konuşmasını yapması ve akabinde İSTE Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve son olarak Kaymakam İskender Yönden’in konuşmaları ile devam etti.

Açılış törenine ayrıca 3 Aralık Dünya Engelliler günü olması münasebeti ile Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işsizliğin önlenmesinde ve istihdamın artırılması kapsamında hibe krediyle kendi işlerini kuran engelli girişimciler Özge Aynacı ve Ahmet Bucak da davet edildi. Bauda bir konuşma yapan Ahmet Bucak; “Hepimiz birer engelli adayıyız. Engelli olmak kendi işini kuramamak anlamına gelmiyor. Kendi işimi kurarak ayaklarım üzerinde durmaya başladım. Çevreme en iyi şekilde hizmet vermeye başladım. Başta ailem olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim” dedi.

İŞKUR sayesinde kendi işlerini kuran Özge Aynacı ve Ahmet Bucak’a İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, İskenderun Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli ve İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel tarafından çiçek takdim edildi.

İŞKUR Hatay İl Müdürü Ziya Yüksel ise açılış töreninde yaptığı konuşmada engelli vatandaşlara fırsat vererek her daim yanlarında olunması gerektiğini belirterek; “Cumhurbaşkanımızın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında her gün gelişen ve büyüyen Devletimizin istihdam yatırım ve üretim ile ilgili sağladığı imkan ve fırsatlardan verdiği desteklerden vatandaşlarımız ve firmalarımızın haberdar olmasını sağlamak için iş verenler ile iş arayanları bir araya getirmeye çalışıyoruz.

Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler günü. Nice güzel ve iyi örneklerle görüyoruz ki engelli olmak üretime ve girişimciliğe engel değildir, yeter ki fırsat verilsin. İŞKUR olarak her daim onların yanındayız ve engelli kardeşlerimize fırsat verildiğinde neleri başarabildiklerini hep birlikte görüyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının akabinde protokol üyeleri açılış kurdelesinin kesimini yaparak, 12. HİKAF dolayısıyla İSTE Merkez Kampusu yemekhane binasında hazırlanan işveren stantlarını tek-tek ziyaret ederek, firma temsilcilerinden bilgiler aldılar.

Bu yıl 12’incisi düzenlenen Hatay İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı, İSTE Merkez Kampusu içerisinde 3-4 Aralık 2019 tarihlerinde yoğun bir katılım ile gerçekleşti. İki gün süren fuara 80 firma katılım gösterdi. Fuarda üniversite öğrencileri, firmaların insan kaynakları müdürleriyle doğrudan iş ve staj görüşmesi yapma imkanı buldu. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here