Yerel Sporumuz ve Sponsorluk (5)

0
52

Değerli okurlarım, yerel sporumuzu ve altyapıların önemini, Havuzlu Çarşı’da karşılaştığım Belediye Başkanımız Yusuf Civelek ile sohbetimde öğrendiğim kadarı ile İskenderun’a önemli bir altyapı tesisi kazandırmak için kolların sıvandığını ve projelerinin hazır olduğunu sizlere anlatmıştım. Şehrimiz için kalıcı icraatlar yaptığını da artık söylememe gerek yok.

Peki, bedevilerle kutup ayılarının sporla ne ilgisi var diyen okurlarım için söylüyorum… Bedeviler de kutup ayıları da anadan doğma sporculardır, spor yapmadan da yaşayamazlar. Cirit oyunu önemli bir spordur ve aynı zamanda tehlikelidir de. İngilizlerin, onları kandırmak için vaat ettikleri yeşil alanlar, spor sahaları, kapalı spor salonları olmayınca, onlar da at üstünde cirit oynamaya başladılar.

Aslına bakarsanız, Arap Bedevileri, Amerika’daki kızıl derililerle aynı kaderi paylaşıyorlar. Her dönemde katledilmişlerdir, soyları tükensin istenmiştir. Ancak, hızlı ürediklerinden soyları tükenmemiş ve bugüne kadar kendilerinden söz ettiriyorlar. Yarınlar neler gösterir, tabi onu bilemiyoruz.

Yine önemli bir spor dalı olan avcılıktan söz edelim. Kutuplarda her taraf buzla kaplı, çarşaf gibi bembeyaz… Eskimoların evleri bile buzdan yapılı fakat konumuz Eskimolar değil! Onların sporculuğunu bilmiyorum!

Kutup Ayıları! Bu canlıların renkleri zemine uygundur, yani beyaz renklidir, yedikleri, içtikleri fok ve muhtelif balıklardır. Buz tutmuş zeminin bir metre altındaki dinlenmeye çekilmiş fok balığını hissetmek, kokusunu almak ve aniden ona ulaşabilmek sporun en zoru değil midir? Başarmak zorundalar, aksi halde yaşamları sona erer. Bir bedevinin kutuplarda, bir kutup ayısının da çöllerde bulunabileceğini düşünemeyiz doğrusu ama meclisteki büyüklerimiz sağ olsunlar ilham kaynağımız oluyorlar.

Eski bir basketbolcu, Afrika kökenli Hüseyin Obama, yeniden ABD Başkanı seçildi. Burun ya da ayak farkıyla deniliyor ama önemli olan kazanmak değil mi? Obama’yı, rakibi Romney’den daha yakın gördüğümüz için sevindik. Kasımpaşalı gibi oyların % 50’sini alamadı.

Futbol, meşin yuvarlağı tekmelemek, basketbol ise çemberden geçirebilmek değildir sadece, içeriği önemli şeylerle doludur. Şu aşamada Obama’nın sporculuğundan değil, spordan gelmesi nedeniyle spor ve siyasi ahlakı özümsemiş olmasından bahsedeceğim. Lobi ve Sponsorluk kavramlarını daha sonraki makalelerimde size sunacağım.

 Spor ve siyasi ahlakı özümsemiş olan Obama, seçmenlerine yaptığı balkon konuşmasında insanı hayrete düşüren ifadeler kullandı. Mütevazı, nazik, zarif, sanki zafer kazanan kendisi değil. Rakibinin performansını övüyor, Amerika için kararları diğer liderlerle beraber alacağız diyor. Romney ailesini alkışlıyoruz diyen Obama; “Kim olursan, neye benziyorsan fark etmez, beyaz-siyah, Latin-Asyalı, genç-yaşlı, engelli-eşcinsel… Geleceği beraber yakalayabiliriz. Artık bu savaş döneminin ötesine geçip, özgürlük ve onurla şekillenmiş dünyaya katkıda bulunmak istiyoruz..”diyor. Bu ifadelere tamamıyla Obama’ya ait bir de bizimkileri düşünüyorum da adeta yüzüm kızarıyor. Onlar da Obama’yı dinlemişlerdir. Güzelim ülkemizi yönetmek için yetmez, bu konuşmayı her gün dinlesinler, belki adam olurlar.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here