Türkiye’nin İlk Futbol Sendikası İskenderun’da Kuruldu

0
123

Türkiye’de ilk defa Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen) kuruldu. Futbol-Sen ilk üyelerini İskenderun’da yaptı.

Futbol Çalışanları Sendikası (Futbol-Sen) Başkanı Rahim Zafer, Türkiye’de ilk defa bir futbol sendikasının kurulduğunu belirtti. Futbol-Sen, Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup takımlarından İskenderun Demir Çelikspor futbolcuları ve teknik heyetini sendikaya üye yaptı.

İskenderun Demir Çelikspor Kulüp Binasında düzenlenen törende bir konuşma yapan Zafer; “Ülkemizde yaşanan Teknik Direktör ve futbolcu sıkıntıları gerçekte büyümektedir. Özellikle Türkiye’deki alt liglerde sıkıntılar artmaktadır. Hem teknik adam hem futbolcular olarak bu sıkıntılara çare olması amacıyla bu sendika kuruldu. Şu anda Türkiye’de ilk olarak İskenderun Demir Çelikspor futbolcularını ve teknik heyetini üye yapacağız. Sadece alt liglerde değil ilerleyen günlerde üst liglerde üye olacak teknik adam ve futbolcular var. Dünyanın hiçbir yerinde yaş sınırından dolayı futbolcunun oynama hakkı elinden alınmaz iken bu sadece Türkiye’de var. Yüce bir değer olan emeğin, alın terinin, futbol çalışanları açısından da uygulanmasını istiyoruz. İlerleyen günlerde TFF yetkilileri başta olmak üzere Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzon spor ile görüşmelerimiz olacak” şeklinde konuştu.

İskenderun Demir Çelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu ise Futbol-Sen’e takım halinde üye oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek; “Zaten biz bir sendikanın takımıyız. Başkanımız Cengiz Gül, emeğin değerini en iyi bilen insanların başında geliyor. O da bu işe destek verdi. Tüm teknik heyet ve futbolcularımız şimdi daha güçlü olacak. Haklarımız noktasında bize büyük bir yarar getireceğine inanıyoruz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından futbolcular ve teknik heyet üyelik sözleşmesini imzaladılar. Düzenlenen törende İskenderun Demir Çelikspor Kulüp Başkanı Cengiz Gül’de hazır bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here