Belediye Meclisi Toplandı

0
79

Envitec’in Kaçak Elektrik ve Su Kullanması İle İlgili İddialar Görüşüldü

Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere dün Belediye Meclis Salonunda toplandı. Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş başkanlığında yapılan toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilmesinin 78. yıldönümü ve Kadın Hakları Günü dolayısıyla Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, belediyenin tek kadın meclis üyesi Canan Kahraman’a çiçek takdim etti.

Ak Partili Belediye Meclis üyesi İrfan İsmetoğlu’nun, belediye meclis üyeliğinden istifa etmesi üzerine konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, yaptığı hizmetlerden dolayı İsmetoğlu’na teşekkür etti.

Basında Envitec’in kaçak elektrik ve su kullanması ile ilgili iddiaların gündeme getirilmesi üzerine konuşan Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş, olayın teknik yönüyle ilgili yaptığı açıklamasında; “Türkiye’de yüksek ve orta gerilim konusunda uzmanım. 30 yıldır İsdemir’de görev yaptım. İskenderun Demir Çelik İskenderun’un 7 katı enerji tüketiyor. Su tüketimi içme ve kullanma İskenderun’un sekiz katı. Orada temiz enerji dediğimiz elektrik var, jeneratör kullanılmıyor. Maalesef İskenderun’da hiçbir noktada yok. Kaptanpaşa 160 volt doğum hastanesi orada 150 volt. Orası düşük tansiyon burası yüksek tansiyon hastasıdır. Kaçak elektrik konusu çok hassas konudur. Gittim gördüm. Elektrik de kuyu suyunun da saati var” dedi.

Çizdiği şemayı da gösteren Aktaş; “Orada uygulanan teknikte sıkıntı yok. Aynı firmanın içerde 250 kva jeneratörü var o da onun çalıştıracağı kaynak makinelerine yeter artar bile. Ben işadamı olsam jeneratör çalıştırırım. Her gün beş defa elektrik kesiliyor. Her kesilişte bir yumruk yiyoruz. Cihazın ömrü 5 yılsa 8 aya düşüyor. Jeneratör kullanması çok doğaldır. İnceledim şeması da burada her şey tekniğe uygun olarak yapılmıştır” diye konuştu.

Katı Atık ve Bertaraf Tesisi’nde atık malzemeden 10 vata kadar üretilecek enerjinin 50 bin haneye enerji verebilecek kapasitede olacağına dikkat çeken Başkan Vekili Aktaş; “Oradaki atıklar boşa gitmeyecek” dedi.

Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Ak Parti Grup Başkanvekili Doğan Erten de Envitec’in belediye ile ilgisinin olmadığını belirterek; “Tesisi ben de gezdim. Arıtma var. Kademe kademe sızan sular arıtılacak. Memlekette bir iş yapılıyor takdir etmiyoruz. O firmanın 1.5 sene eski sözleşmeden dolayı İskenderun Belediyesinden bir imza alamadığını biliyorum. Yaşadığımız sinekleri unutmayalım” diye konuştu.

Belediye Meclisi, 10 Aralık 2012 Pazartesi günü saat 14.00’te yeniden toplanmak üzere oturumu kapattı. Gündem maddeleri ise şu şekilde görüşülerek karara bağlandı:

1-Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

2-Hal Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliğinin Belediye Meclisince görüşülmesi ile ilgili İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

3-Belediyemiz 2012 Yılı bütçesinde toplam 6.150.000 TL’lik ödenek aktarmasının yapılması ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

4-Modernevler Mahallesi, Sakarya Mahallesi ve Yunusemre Mahallelerinde yer altı kablo çalışmaları yapılması ile ilgili Belediyemiz ile yüklenici firma Genç Girişimciler Elektrik İnşaat Taah. Nak. Tic. ve San. Ltd. Şti. arasında düzenlenen protokolün tasdiki ve bu protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

5-Sakarya Mahallesi, Yunusemre Mahallesi ve Modernevler Mahallelerinde yer altı kablo çalışmaları yapılması ile ilgili Belediyemiz ile yüklenici firma Or-Ke İnş. Elek. Taah. San. ve Tic. Ltd. Şti. arasında düzenlenen protokolün tasdiki ve bu protokolü imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi hakkındaki Fen İşleri Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

6-Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu güneyinde kalan kısmıyla ilgili 1/5000 ölçekli revizyon ve ilave nazım imar planının onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

7-Karahüseyinli Köyü Arsuz yolu güneyinde kalan kısmıyla ilgili 1/1000 ölçekli revizyon ve ilave uygulama imar planının onayı ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

8-Mülkiyeti Belediyemize ait Şevre Mıntıkası 84 nolu parselin satışı ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

9-Envitec Firmasına İskenderun Belediyesince tanınan kullanım hakları ile ilgili inceleme ve araştırma soruşturma komisyonu oluşturulması hakkındaki yazılı önergenin gündeme alınması kabul edildi.

10-Aşkarbeyli Mıntıkası 6215 nolu parselde kaks sabit kalacak şekilde ticari H:Max 10 kat ve E=5 olarak plan tadilinin yapılmasıyla ilgili yazılı önerge hakkındaki önergenin gündeme alınması ve İmar komisyonuna gönderilmesi kabul edildi.

11-Mıntıka 699 nolu parselin ticari alan Emsal=8 ve H Max=35,5 metre olacak şekilde plan değişikliğinin yapılması ile ilgili yazılı önergenin gündeme alınması ve İmar Komisyonu’na gönderilmesi kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here