“Ne Kadar Çabuk Müracaat Ederseniz O Kadar Hızlı Faydalanırsınız”

0
108

sgk-esnaf-ziyaret1SGK İl Müdüründen İskenderun Esnaf Odalarına Ziyaret

Sosyal Güvenlik İl Müdürü Hamit Bal, İskenderun Esnaf ve Sanatkârlar Odalar Birliğine ziyarette bulundu.

Kurum alacaklarının 6736 sayılı Kanun uyarınca yeniden yapılandırılması kapsamında son başvuru tarihinin uzatılması ile ilgili gerçekleştirilen ziyarete, İl Müdürü Bal’ın yanı sıra, SGK İskenderun Şube Müdürü Bilgin Çam, SGK İl Müdür yardımcısı Hüseyin Yılmaz, İskenderun Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Uğur Fırat ve Esnaf Odaları Başkanları katıldı.

sgk-esnaf-ziyaret2

Misafirlerini kapıda karşılayan Birlik Başkanı Uğur Fırat, Müdür Bal’a İskenderun’daki esnaflar hakkında kısa bilgiler vererek; “İskenderun’da 14 esnaf odamız, 2 tane de kooperatifimiz var. Yaklaşık 7000 üzerinde sicilli esnafımız var. Tüm esnaflarımız vatanına, milletine bağlı esnaftırlar. Devletimizin her zaman yanında olduk olmaya da devam edeceğiz” dedi. Başkan Fırat İl Müdürü Bal’a odalar birliği adına plaket takdim etti.

sgk-esnaf-ziyaret3

Ziyaretin amaçları hakkında kısa bir konuşma yapan Hatay Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Hamit Bal; “Kurum olarak her zaman esnafların yanındayız. İskenderun Sosyal Güvenlik Kurumu güzide merkezlerimizden biridir. Toplantılarımızı, birlikteliklerimizi arttıralım. Kurumda yeniden yapılandırma söz konusu. Ödeme güçlüğü çekenler için, sigortalı işçi çalıştıran, sigorta ödeyenlerin prim borçları ile alakalı ödeme güçlüğü çektiği dönemlerle alakalı bir yapılandırmadır. 17-18 Ağustos’tan itibaren yapılandırma müracaatları 31 Ekim’de son bulacakken 25 Kasım’a kadar uzatıldı” dedi.

sgk-esnaf-ziyaret4

Kurum Olarak Kapımız Siz Sektör Temsilcilerine Her Zaman Açık

Müracaat tarihlerinin uzatıldığı ancak ödeme tarihinin değişmediğini 2 Ocak’ta başlayacağını kaydeden İl Müdürü Bal; “SGK prim borçlarından dolayı müracaat süreleri uzatıldı, ödeme süreleri aynı 2 Ocak’ta başlıyor. İskenderun’da 7000 üye sayısını dikkate aldığımızda ulaşılması gereken kişilere ulaşmak adına sizler köprü olarak görüyoruz. Bu kişiler ne kadar çabuk müracaat ederse daha hızlı faydalanır. Kişilerin düzenli ödeme yapmaları açısından, daha çabuk yararlanmaları açısından hem de kurumun gelirlerini arttırmak açısından önemli. Kurum olarak baya yol kat ettik, hizmet kalitesinde çok büyük artışlar var. Herkesin eşit düzeyde faydalandığı bir sağlık sistemi var. Aldığımız sağlık hizmeti kalitesi dünyada tek. Az maliyetle üst kalitede hizmet başka bir yerde yok. Gelişmiş ülkeler bile bu kaliteyi hayretle karşılıyor. Kurum olarak kapımız siz sektör temsilcilerine her zaman açık. Kurum olarak bire bir hizmet verme odağındayız. Misafirperverliğinizden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here