İskenderun’un Tanınmış Saatçisi Abdülhamit Tümkaya Vefat Etti

0
11

Gazetemiz köşe yazarlarından Yasemin Tümkaya’nın ağabeyi, İskenderun’un tanınmış simalarından, uzun yıllar saatçilik mesleğini sürdüren Abdülhamit Tümkaya hayatını kaybetti.

Çocukluğundan bu yana saatçilik yapan Tümkaya, Hatay Devleti’nde İçişleri Bakanlığı ve milletvekilliği görevlerinde bulunan babasının mesleğini devam ettiriyordu. Tümkaya, İskenderun’un tarihi yapılarından eski adliye, şimdiki kaymakamlık binasındaki saatin bakım ve ayarlarını da yıllarca yapmıştı. Mekanik saatler konusundaki ustalığıyla tanınan Abdülhamit Tümkaya’nın vefatı, İskenderun’da üzüntü yarattı.

Merhum Ahmet Celalettin Tümkaya’nın oğlu saatçi Abdülhamit Tümkaya’nın cenazesi Salı günü saat 14:00’te Kanatlı cad. No:129 Meryem Apartmanındaki evinden kaldırılacaktır.

Merhuma Allah’tan rahmet, başta Yazarımız Yasemin Tümkaya olmak üzere, ailesi ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyoruz. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here