CHP’li Vekil Kara’dan Fon Vurgunu Tepkisi

0
3

CHP’li Vekil Kara’dan Fon Vurgunu Tepkisi…
“Toplum Hesabını Sandıkta Soracak”

CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada fon vurgunu iddialarını gündeme taşıyarak sorumluların hesap vermesini istedi. Kara, mağdurların yaşadığı ekonomik ve sosyal sorunlara dikkat çekerek; “Asgari ücretliler, emekliler, işçiler ve emeğiyle geçinen toplumun her kesimi sandıkta bunun hesabını soracak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, fon vurgunu iddialarıyla ilgili Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, mağduriyetlerin giderilmesi, sorumluların ortaya çıkarılması ve ilgili kurumların görevlerini yerine getirip getirmediğinin açıklığa kavuşturulması çağrısında bulundu.

Muhalefetin araştırma komisyonu kurulmasına yönelik girişimlerinin kabul edilmemesini eleştiren Kara, milyonlarca kişiyi etkilediğini belirttiği olayın tüm yönleriyle araştırılması gerektiğini vurguladı. Kara, iktidarın mağdurların sorunlarını çözmek ve sorumluları ortaya çıkarmak konusunda somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.

“Fon dolandırıcılarının hâlâ görevde olduğunu çok iyi biliyoruz” diyen Kara, iktidarın sorumluların affedilmeyeceğine ilişkin açıklamalarını hatırlatarak, toplumun farklı kesimlerinin yaşananların hesabını soracağını dile getirdi.

“Ödemelerdeki Hesaplama Yöntemi Açıklanmalı”

Fon mağdurlarının ciddi ekonomik ve sosyal sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirten Kara, özellikle kredi geri ödemeleri gelen ve çekleri karşılıksız kalan kişilerin büyük sıkıntılar yaşadığını, mağduriyetlerin aile yaşamına kadar uzandığını söyledi.

İlgili kurumların görevlerini yerine getirip getirmediğinin araştırılması gerektiğini savunan Kara, Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) başta olmak üzere Takasbank ve diğer ilgili kurumların sorumluluklarının açıklığa kavuşturulmasını istedi.

Kara, mağdurlara yapılacak ödemelerde hangi hesaplama yönteminin kullanılacağının kamuoyuna açıklanması gerektiğini belirterek, TÜFE ve ÜFE gibi oranların dikkate alınıp alınmadığının netleştirilmesini istedi.

Fon varlıklarının mağdurların zararlarını karşılamaya yetmemesi durumunda kalan zararların nasıl telafi edileceğine ilişkin hukuki ve idari yol haritasının da açıklanması gerektiğini vurguladı.

“Burada Bir Kabahat Değil, Mali Suç Söz Konusu”

Fon yöneticilerinin ve diğer sorumluların mal varlıklarının araştırılması gerektiğini belirten Kara, tahsilatın hangi yöntemlerle yapılacağının ve mağdurların zararlarının nasıl karşılanacağının kamuoyunun yanıt beklediği sorular arasında olduğunu kaydetti.

Geriye dönük ödemelerde gönüllülük esasının kabul edilemeyeceğini ifade eden Kara, yaşananların basit bir kabahat veya görevi kötüye kullanma meselesi olarak değerlendirilemeyeceğini savundu.

Kara, fon vurgununa ilişkin iddiaların boyutuna dikkat çekerek, toplanan paraların depremden etkilenen illerdeki sorunların çözümüne kaynak olabilecek büyüklükte olduğuna işaret etti. Sorumluların ortaya çıkarılması, mağduriyetlerin giderilmesi ve kamuoyunun aydınlatılması gerektiğini belirten Kara, olayın takipçisi olacaklarını ifade etti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here