Hatay Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (HESOB) Olağan Genel Kurulu geniş katılımla gerçekleştirildi. Tek listeyle gidilen seçimde delegelerin oyunu alan mevcut Başkan Aziz Fatih Yılmaz, güven tazeledi.
Geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirilen kongreye Hatay Valisi Mustafa Masatlı, Hatay milletvekilleri, belediye başkanları, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, oda başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda esnaf katıldı.

Genel kurulda katılımcılara teşekkür eden, birlik ve beraberlik vurgusu yapan Başkan Aziz Fatih Yılmaz, esnaf ve sanatkârların toplumdaki önemine dikkat çekti.
Hatay’ın son yıllarda yaşadığı zorluklara değinen Yılmaz, esnafın bu süreçte gösterdiği direnci vurgulayarak; “Esnaf ve sanatkâr; bu ülkenin bel kemiğidir. Ahilik kültüründen gelen dayanışmanın, dürüstlüğün ve alın terinin temsilcisidir. Zor zamanlarda ayakta kalan, bulunduğu şehri ayakta tutan en önemli güç esnaftır. Hatay son yıllarda büyük zorluklardan geçti ama esnafımız pes etmedi.

Bu süreçte gösterdiği direnç çok kıymetli, hiçbir zaman kepenklerini kapatmadı, yıkılan da kepengini yeniden açtı, işine sahip çıktı, şehrine sahip çıktı. Hatay’ın yeniden ihyasında, esnaf teşkilatı bu sürecin önemli bir parçası oldu. HESOB olarak her zaman esnafın yanında olduk ve olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Konuşmasında 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybedenleri de anan Yılmaz, önceki dönem Birlik Başkanı Abdulkadir Teksöz ile Genel Sekreter Arzu Oğuz Mutlu’ya rahmet diledi.

Tek adaylı seçimle yeniden göreve seçilmesinin birlik ve beraberliğin göstergesi olduğunu ifade eden Yılmaz; “70 oda ve 48 bin esnafla büyük bir aileyiz. Yeni dönemde öncelikli hedefimiz belli. Bu görev bir makam değil, bir hizmet makamıdır. Kapımız her zaman açık olacak, istişare kültürünü esas alacağız” şeklinde konuştu.
Genel kurulda ayrıca yönetim, denetim ve disiplin kurullarının asil üyeleri de belirlendi. Yönetim Kurulu Asil Üyeleri Erol Akın, Sabit Ak, Ali Bayır, Mehmet Ali Yapar, İbrahim Cihangir, Abdulgani Kit, Nizar Hayzaran, Halil Emre Ergüder olarak belirlenirken, Denetim Kurulu Asil Üyeleri Mustafa Terzi, Hidayet Şahinoğlu, Mehmet Şakir Batmaz, Muhammet Güzey, Servet Canatar, Disiplin Kurulu Asil Üyeleri ise Hasan Özkul, Yılmaz Değirmen, Doğan Aydın, İsmail Kılınç, Yavuz Çelebi oldu.
Genel kurul, dilek ve temennilerin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)








