Zeynep Deniz Şahutoğlu 12 Yaş Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı

0
11

Zeynep Deniz Şahutoğlu 12 Yaş Turnuvası Coşkuyla Tamamlandı

Ülke Genelinden 180 Sporcu İskenderun’da Buluştu!

Müderrisgil; “Sporun Birleştirici Gücü Acılarımızı Sarmamıza Yardım Ediyor”

3’üncü Geleneksel Zeynep Deniz Şahutoğlu 12 Yaş Hafta sonu Turnuvası, ülke genelinden yaklaşık 180 sporcunun katılımıyla MD Tenis Akademi ev sahipliğinde tamamlandı. Turnuvada başarılı olan sporcular, kupa ve madalyalarını Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Şafak Müderrisgil’in elinden aldı.

Türkiye Tenis Federasyonu’nun geleneksel hale getirdiği Zeynep Deniz Şahutoğlu 12 Yaş Tenis Turnuvası, bu yıl da büyük bir coşkuyla tamamlandı. MD Tennis Academy’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen turnuva, Türkiye’nin dört bir yanından gelen genç yetenekleri bir araya getirdi.

Hatay dışından da genç tenisçilerin ilgi gösterdiği turnuvaya bu yıl 180 sporcu katıldı. Çekişmeli geçen maçların ardından oynanan final karşılaşmaları büyük ilgi gördü.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil’in katılımıyla gerçekleştirilen kupa törenine, İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder, İskenderun Belediye Başkanvekili Cihan Akyürekoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Mustafa Açık, ATSİAD Başkanı Mithat Ceritbinmez, iş insanları ve STK temsilcileri, ülke genelinden gelen sporcular ve aileleri de katılım gösterdi.

Turnuvada ilk dörde giren sporculara ödülleri, Pazar günü MD Tenis Akademi tesislerinde gerçekleştirilen görkemli bir törenle verildi.

MD Tennis Academy’nin ev sahipliğinde düzenlenen 3. Geleneksel Zeynep-Deniz Şahutoğlu 12 Yaş Turnuvası final maçları büyük ilgi ve katılımla gerçekleşirken, kupa töreni sırasında heyecan dolu anlar yaşandı.

Kupa töreninde konuşan MD Tenis Akademi sahibi Mehmet Doğan, bu prestijli turnuvaya ev sahipliği yapmanın ve oluşumunu üstlenmenin kendisini mutlu ettiğini kaydederken, kendilerine destek veren Türkiye Tenis Federasyonu’na da teşekkür etti.

Turnuvaya ismini veren Zeynep-Deniz Şahutoğlu’nun babaları Opr. Dr. Yılmaz Şahutoğlu ise; “Depremde kaybettiğimiz çocuklarımızın adını yaşatmak adına düzenlenen bu turnuvaya katılan tüm sporculara teşekkür ediyorum” dedi.

Sporun Birleştirici Gücü Acımızı Sarmaya Yardım Ediyor

Daha sonra söz alan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil, bu turnuvayla Zeynep ve Deniz kardeşlerin isminin yaşatıldığını hatırlatarak; “Bu topraklarda çok büyük acılardan geçtik. Acılarımızı sarmaya çalışıyoruz ve sporun birleştirici gücü bize yardım ediyor. Spor bambaşka bir olgu ve de çok faydalı… Zararlı alışkanlardan koruyor, sosyalleşiyorsunuz. Güzelleştiriyor, insanları toplulukları bir araya getiriyor. Toplulukları adeta inşa ediyor. Toplum üzerinde pozitif sosyal etkisi var. Sizi hem ulusallaştırıyor, hem de uluslar arasılaştırıyor. Bu çok-çok önemli! Bu da sporun birleştirici gücü!” şeklinde konuştu.

İskenderun Kaymakamı Muhammet Önder de tenis sporunun öneminden söz ederken, “Kaybetmenin de öğretildiği bir spor dalı tenis, tüm sporcularımızı kutluyorum.  Kazananları tebrik ediyorum, organizasyonda emeği geçenlere de teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından turnuvaya destek olan kurum ve iş insanlarına plaketleri ve daha sonra da başarılı sporculara kupa ve madalyaları takdim edildi. kupa ve madalyalarını alan başarılı sporcular objektiflere gururla poz verdi.

Tüm sporcularla gurur duyduklarını ifade eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Şafak Müderrisgil de genç tenisçilere tişört ve şapka hediye etti. Başarılı sporculara tişörtlerini kendi elleriyle giydiren Müderrisgil ve bol bol fotoğraf çekildi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here