Sefa Atakaş Denizcilik Lisesinden BOSPHORUS BOAT SHOW’da Gururlandıran Başarı

0
16

İstanbul’da düzenlenen Boat Show Fuarı’nda, Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açtığı stantla ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Okulun kendi imkânlarıyla, öğretmen ve öğrencilerin emeğiyle üretilen denizcilik alanına ait imalat ürünleri fuarda sergilenerek büyük beğeni topladı.

Sektörden Güçlü Destek

Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Boat Show Fuarı’ndaki standı, sektörün önemli paydaşlarının da desteğini aldı. Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) tarafından desteklenen okul standı, mesleki eğitimin sektörle iş birliği içinde gelişmesinin başarılı bir örneği olarak öne çıktı. YATED’in sağladığı katkı ve teşvikler, öğrencilerin çalışmalarını daha geniş kitlelere tanıtmasına imkân sunarken, eğitim[1]sektör entegrasyonunun güçlenmesine de önemli katkı sağladı.

Üretim Odaklı Eğitim Sahaya Taşındı

Mesleki eğitimin üretimle bütünleştiği örnek çalışmalarıyla dikkat çeken okul, standında tamamen kendi bünyesinde tasarlanıp imal edilen ürünleri tanıttı. Öğrencilerin uygulamalı eğitim süreçlerinde aktif rol alarak ortaya çıkardığı çalışmalar, sektör temsilcilerinden tam not aldı. Fuara katılan ziyaretçiler, öğrencilerin henüz eğitim aşamasındayken gerçek üretim süreçlerinde görev almasını takdirle karşıladı. Okulun teknik altyapısı ve üretim kapasitesi de fuar boyunca ilgi odağı oldu.

 “Öğrencilerimizi Sektöre Hazır Yetiştiriyoruz”

Öğrencilerini sektöre hazır yetiştirdiklerini kaydeden Sefa Atakaş Denizcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Neslihan Bakır; “Okulumuzda öğrencilerimizi gerçek üretim süreçlerinin bir parçası hâline getiriyoruz. Boat Show Fuarı’nda sergilediğimiz tüm çalışmalar, öğretmenlerimizin rehberliğinde öğrencilerimizin emeğiyle ortaya çıktı. Bu başarı, üretim odaklı eğitim anlayışımızın somut bir göstergesidir. Öğrencilerimizin daha eğitim sürecindeyken sektörle buluşması, onların mesleki yeterliliklerini güçlendirmekte ve özgüvenlerini artırmaktadır” dedi.

Öğretmen ve Öğrencilerden Özverili Çalışma

Standın hazırlanmasında görev alan öğretmen ve öğrencilerin disiplinli ve özverili çalışmaları fuar süresince takdir topladı. Okul yönetimi, mesleki ve teknik eğitimi üretim, tasarım ve saha deneyimiyle desteklemeye devam edeceklerini belirtti. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here