Zekai Kalay; “Sosyal Güvenlik Bireysel Özgürlüğün Teminatıdır”

0
348

sgk il müdürü1Sosyal Güvenlik İl Müdüründen ‘Sosyal Güvenlik’ Haftası Mesajı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Zekai Kalay, 13-19 Mayıs ‘Sosyal Güvenlik Haftası’ nedeniyle yaptığı açıklamada sosyal güvenliğin insan hayatındaki önemine değindi.

Sosyal güvenliğin, insanlara yaşadıkları toplum içinde, asgari bir hayat standardını garanti ederek, onları başkalarına muhtaç olmaktan kurtardığını ve bireysel özgürlüklerin teminatı olduğunu vurgulayan Kalay; “Toplumsal yaşamın, belki de en önemli unsurlarından birisi, bireylerin karşı karşıya kaldıkları risklerde birbirlerine destek olabilme olanağı bulabilmeleridir. Sosyal güvenlik sistemi, özünde bu dayanışma gereksiniminin ülke ölçeğinde kurumsallaşmasıdır” diye konuştu.

Sosyal güvenlik sisteminin ülke nüfusunun tamamına hizmet verdiğini kaydeden Zekai Kalay, SGK’nın kuruluş yıl dönümü olan 16 Mayıs’ı kapsayan haftanın tüm yurtta “Sosyal Güvenlik Haftası” olarak kutlandığını belirtti.

Sosyal Güvenlik Haftasının kutlanma amacını ve bu hafta içerisinde yapılacak etkinlikleri de sıralayan Kalay; “Sosyal güvenlik haftası kutlamalarının temelinde, Sosyal güvenlik kavramının toplumumuzun tüm bireyleri tarafından bilinmesini sağlamak, vatandaşlarımızı yeni yasal düzenlemeler ile ortaya çıkan hak ve yükümlülükler konusunda bilgilendirmek, toplumda sosyal güvenlik bilincinin artmasına katkı sağlamak amacıyla; bilgilendirme, bilinçlendirme, farkındalık yaratma, kayıtlı istihdamı teşvik etme gibi olgulara vurgu yapmaktır.

Sosyal Güvenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında; Protokol ve Sivil Toplum Kuruluşları ziyaret edilecek, Kayıtlı istihdamı teşvik etmek amacıyla; ilimizde en fazla sigorta primi ödeyen, işverenlerimiz ziyaret edilerek plaket takdim edilecek, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonuyla, il genelinde “Güven İle Sağlıklı Emeklilik” adlı çizgi film CD’si ve hikaye kitabı ilköğretim okullarında dağıtılacaktır.  Sosyal güvenlik bilincini arttırmak amacıyla hafta boyunca şehrin farklı işlek noktalarında bilgilendirme stantları açılacaktır.

Yine sosyal güvenlik bilincinin arttırmak amacıyla; geleceğin işçi, işveren ve meslek erbapları olan ilimizdeki tüm meslek liseleri öğrencilerine, sosyal güvenlik ile ilgili seminerler verilecektir.   Ayrıca huzur evinde kalan yaşlılarımız ziyaret edilecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here