Zehra Lekesiz; “Çocuklarımıza Sıcak Yuvanızda Yer Verin”

0
200

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in Eşi Zehra Lekesiz, Hatay İş ve Meslek Sahibi Kadınlar Derneği (BPW Hatay Kulübü)  tarafından onuruna verilen çay davetine katıldı.

Liwan Otel’de düzenlenen ve samimi bir ortamda gerçekleşen davette bir konuşma yapan Zehra Lekesiz; “Çalışan kadınlarımız, iş yaşamına ait zorlukların yanı sıra, evde de erkeklerin karşılaşmadığı tarzda sorunları hızlı ve pratik bir şekilde çözümlemekte. Kadınlar bu zorluklara rağmen iş hayatında başarılılar. Bu bağlamda sizlerin de bir araya gelip, Hatay BPW Kulübü’nü kurarak aranızda oluşturduğunuz güç birliğiyle, başrolünde kadının olduğu ve toplum yararına olacak güzel projelere imza atacağınıza inanıyorum” dedi.

 Daha sonra ‘Koruyucu Aile’ ve ‘Gönül Elçileri Projesi’ hakkında bilgi veren Zehra Lekesiz, “Aralık 2012’de başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ 81 ilimizde hayata geçirilmiştir. Toplumda ‘gönüllülük’  kavramına yönelik farkındalık geliştirmek, gönüllü çalışmanın yaygınlaşmasını sağlamak, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak insan kaynağı ihtiyacını güçlendirmek, koruyucu aile sayısını artırmak amacını güden proje kapsamında ‘Koruyucu Aile’ ile kimsesiz çocuklarımızı buluşturacağız. Bunun için şefkatli, sabırlı, hoşgörülü, adil ve yol gösterici olabilecek koruyucu ailelere; ayrıca bu ailelerle çocuklarımızı buluşturacak Gönül Elçileri’ne ihtiyaç var. Sizlerin nezdinde tüm aileleri, çocuklarımıza sevgi dolu sıcak yuvalarında onlara da yer vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.

Daha sonra konuşan Hatay BPW Kulübü Başkanı Dr. Nevide Kimyon, “Bizler, bundan sonraki süreçte iş dünyasında gösterdiğimiz dayanışmayı, kimsesiz çocuklar için de sürdüreceğiz. Onları sahiplenerek hayata tutunmalarını sağlamak için bu projeye elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz. Koruyucu aile sayısının artması ve çocuklarımızın aile ortamında güzel bir yuvada yetişmelerini sağlamak üzere her türlü iş birliğine hazırız” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here