“Yüzde 80 İnsan Kaynaklı Olan İşlerde Başarıya Gidilebilir”

0
49

doğaka3Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Toplantısı, İskenderun’da Yapıldı…

Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 55. Yönetim kurulu toplantısı, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde İskenderun’da gerçekleştirildi.

Toplantıya Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Osmaniye Valisi Dr. Mehmet Oduncu Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Osmaniye İl Genel Meclis Başkanı Selçuk Arar, Kahramanmaraş İl Genel Başkanı Mustafa Özsoy, Hatay İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Gülen, Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası yönetim kurulu Başkanı Murat Teke, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Büyükalca katıldı.

Toplantıda ilk olarak söz alan Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, toplantının hayırlı olmasını temenni ederek; “Ajansımız 4 yaşına geldi. Gelişmekte olan ülkeler genellikle kaynağı önemli olmasına önem verirler. Gelişmiş ülkelerde de insan kaynakları önemlidir. Yüzde 80 insan kaynaklı olan işlerde başarıya gidilebilir. İnsan kaynaklarının öneminin artmasında bölgenin öncelikli sektörlerin iyi yetişmesi ve çok güçlü çalışmalar yapılması da gerekir. Ajanslarla birlikte veri tabanına bağlı çalışma kültürü de artmaya başladı. Bu bakımdan Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının gelişmesinde, kalkınma bakanlığımızın ve kamunun da büyük faydası var” dedi.

doğaka4

Ajansın çalışmaları hakkında bilgiler de veren Vali Lekesiz; “2014 yılı çalışma programı çerçevesinde faaliyetini sürdürmekte olan Ajansımız, Aralık ayı içerisinde ilan edilen mali destek programları ile ilgili bilgilendirme ve eğitim toplantılarına devam etmektedir. Bu kapsamda tüm ilçelerimizde mali destek programlarının tanıtımı ve proje hazırlama eğitimleri tamamlanmış olup 12-14 Şubat 2014 tarihleri arasında 3 gün süren ve proje hazırlığı içerisindeki başvuru sahiplerine doğrudan kendi projeleri ile ilgili danışmanlık hizmetlerinin sağlandığı teknik yardım masaları kurulmuştur. Bunların yanı sıra Ticaret ve Sanayi odaları başta olmak üzere iş dünyasının yer aldığı çeşitli oluşumlara yönelik bilgilendirme ve eğitim çalışmaları da hale devam etmektedir. Eğitim ve bilgilendirme toplantıları, teknik yardım masaları, ajansımıza ve Yatırım Destek Ofislerimize yapılan ziyaretlerle 2 bin 500’den fazla kişiye mali destek programları hakkında bilgilendirme yapılmıştır” diye konuştu.

2014 yılında ilan edilmesi planlanan Sosyal Destek Programı (SODES) ile ilgili olarak tüm ilçelerde, kaymakamlıklarla iş birliği içerisinde hareket edildiğinin altını çizen Vali Lekesiz; “Doğrudan vatandaş odaklı bir destek programı olan SODES uygulamalarında öncelikli konuların belirlenmesi amacıyla yapılan bu çalışmalar sonucunda desteğe en fazla ihtiyaç görülen sosyal müdahale alanlarının SODES kapsamına alınması beklenmektedir” diye konuştu.

Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansının çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Toplantının diğer bölümü ise basına kapalı olarak gerçekleştirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here