“Yürekler Engelli Olmayacak!”

1
99

‘Türkiye’de Kent ve Bina Ölçeğinde Engelliler İçin Uygulama Kriterleri’ Semineri Düzenlendi

TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilciliği tarafından ‘Türkiye’de Kent ve Bina Ölçeğinde Engelliler İçin Uygulama Kriterleri’ konulu seminer düzenlendi. Seminere, İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su ve İskenderun Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş da katıldı.

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen slayt destekli seminerde, Yeni Yüzyıl Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekan Yardımcısı ve Mimarlık Bölüm Başkan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi Arslan, sunumda bulundu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başlayan seminerin açılış konuşmasını yapan TMMOB Mimarlar Odası İskenderun Temsilcilik Başkanı Koray Tanın, asıl engelin yüreklerde başladığını belirterek; “Yürekler engelli olmayacak. Yürekte sevgi, vicdan, merhamet olmalı” dedi.

Daha sonra söz alan Belediye Başkan Vekili Ahmet Birsel Aktaş ise; “Engeller beyinde başlar. Sosyal belediye olarak engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” diye konuştu. Belediyenin engellilerin hayatını kolaylaştırmak amacıyla yaptığı çalışmalarla ilgili bilgiler de veren Aktaş, seminerin, engelliler için yapılan çalışmaların paylaşılmasında katkısı olacağını sözlerine ekledi.

Tedbirler Almak Gerekiyor

İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su da yaptığı konuşmasında, kaymakamlık, Belediye ve diğer sivil toplum kuruluşlarının çeşitli etkinlikler yaptığını belirterek; “Ülkemizde 8,5 milyon engelli vatandaşımız var. Engelliler için hayatı engelsiz hale getirecek tedbirler almak gerekiyor. Engelli kardeşlerimize acıyarak değil onlara yaşamı kolaylaştıracak işler yaparak yardımcı olmalıyız” diye konuştu. Engellilerin engelsiz olanlardan çok daha büyük işler başardığını belirten Kaymakam Su, imkânlar sağlandığı takdirde engellilerimizin topluma kazandırılabileceğini ifade etti.

Başkanvekili Ahmet Birsel Aktaş ve Kaymakam Ali İhsan Su’nun konuşmasından büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Gülay Yedekçi Arslan; “Kentin yöneticileri bu kadar duyarlıysa ve bu anlamda çalışmalar yapmaya bu kadar açıklarsa o kentin sakinleri ve o kentte yaşayan engelliler şanslılar demektir. Bu işte duyarlılık temeldir. Bu işte önemli noktadır, bir adımdır” diye konuştu.

1 YORUM

  1. ENGELLİLERLE İLGİLİ SEMİNER VEYA TOPLANTILAR YAPILIR MAALESEF HİÇ BİR ENGELLİ DERNEKLERİ DAVET EDİLMEZ!! ACABA SORARIM ATTAN DÜŞENİN HALİNİ KİM ANLAR?…
    ONDAN SONRADA BİZ ENGELLİ DOSTUYUZ FALANLAR YALANLAR AMAAAANNN BU GİBİ DÜŞÜNCELİ İNSANLAR ANCAK VE ANCAK SİYASET YAPARLAR BAŞKA HİÇ BİR FAYDA SAĞLAYAMAZLAR…

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here