Yüksel; “Vatandaşa ‘Devlet Yanınızda’ Diyemediler”

0
92

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Vatandaşa ‘Devlet Yanınızda’ Diyemediler”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, covid-19 tedbirleri kapsamında, sosyal mesafe kuralları doğrultusunda, bazı parti yöneticileriyle parti binasında bir araya gelerek gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

İlk olarak Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı, idam edilişlerinin yıldönümünde saygıyla andıklarını ifade ederek açıklamasına başlayan Yüksel; “Denizlerin idam edildiği tarih! Onlar parsel-parsel vatanı satmayanlardı. Vatan uğruna bir bedel ödediler, o yiğitleri canı gönülden selamlıyorum!” dedi.

Açlık, sefalet, yoksulluk, işsizliğin yanı sıra ülkemizdeki en acı, en büyük sorunun ülkemizin parça parça bölünmesi ve insanların ayrıştırılması olduğunu savunan Yüksel; “Bunu bizzat devletin üst kademelerindeki kişilerin yapması daha vahim bir durumdur. Bugün insanları bölmek, yaftalamak en büyük kötülüktür. Kimsenin kimseye bu şekilde davranma hakkı yoktur. Allah insanları eşit yaratmıştır” derken bölücü söylemlerin terörizm daha büyük zararlar verdiğini öne sürdü.

Mısır’dan patates ithal edilmesini sert bir dile eleştiren Yüksel; “Kim milliyetçi, kim milli, kim vatansever ben burada sizlerin huzurunda soruyorum. Bugün Türkiye’nin birçok ilinde patates yetişiyor, patatesin anavatanı Niğde. Bugün gemiler Mersin’e geliyor, Mersin’den kamyonlara yükleniyor ve patatesin ana merkezi Niğde’ye Mısır’ın patatesi geliyor. Bu çiftçiye yapılan en büyük hakarettir. Hani Sisi darbeciydi, düşmandı, katildi. Gittin oradan patates aldın. Bütün Türk çiftçisini rencide ettin. Kim milli, kim vatansever soruyorum.

Tüm Hatay kamuoyuna, Hatay milletvekillerine, Hatay’daki belediyelere ve tüm işadamlarına seslenmek istiyorum. Bugün Hatay’daki çiftçi zor durumda, perişan. Soğan tarlada çürüyor, havuç tarlasını toplamadan sürüyorlar çünkü alıcı yok, bezelye aynı durumda. Bugün Mansur başkan ne dedi, ‘Asfalt karın doyurmuyor, bütün yatırımları kısıyorum, erteliyorum ben insana yatırım yapacağım, ben perişan olana, aç olana, işini kaybedene, küçük esnafa yardımcı olacağım’ dedi, alkışlıyorum kendisini. İstanbul, Mersin, Adana büyükşehir belediyeleri de aynı kararları aldı. Bütün dünya yatırımlarını durdurdu insana yatırım yapıyor. Belediyelerimize, iş adamlarımıza çağrı yapıyorum, gidin çiftçinin ürettiği mahsulü alın, vatandaşlara bedava dağıtın. Hataylı çiftçi perişan, hepinizi göreve davet ediyorum” dedi.

Ülke zor durumda, insanlar perişan iken partilerine karşı suçlamaların da devam ettiğini kaydeden Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi’ni her ortamda suçlamak, sataşmak moda oldu. Bugün ülkemizde işsizlik yüzde yirmilere çıktı, 10 milyona yakın işsizlik ordusu ile baş baş-başayız. İnsanlar çaresiz, gözyaşı döküyor. Televizyonlarda izledik, benim yüreğim acıdı. Bir baba Ankara’da İŞKUR’un önüne gidiyor, termosa çay koyuyor belki orada satarım diye. Bunları görmeyeceksiniz, her gün, her ortamda Cumhuriyet Halk Partisine sataşacaksınız, küfredeceksiniz, yazıklar olsun!

Maske dağıtmayı bile beceremediniz. Ülkeyi yönetenler bir maske dağıtmayı beceremedi. Kendi vatandaşına maske dağıtamayanlar, katil Amerika’ya iki uçak dolusu Maske ve Tıbbi malzeme gönderdi. Türkiye’de insanlar aç, küçük esnaf perişan, işinden atılanlar perişan. Ülkeyi yönetenler 6 yıldır Suriyelilere bakıyor, besliyor, büyütüyor. 40 milyar dolar harcadım diyor, bir 40 milyar dolar daha harcarım diyor ama kendi vatandaşına birkaç ay, bakarım üzülmeyin, devlet yanınızda diyemedi, diyemiyor. Sadece işsizlik sigortası fonunda 131 milyar lira var, bunun faiz geliri 16 milyar. Hiç olmazsa bunu dağıtın vatandaşa, yani milletin olanı millete verin.

Manzara içler acısıyken, ülkeyi yöneten en tepedeki ulusa sesleniş konuşması yapıyor, ulusa sesleniş CHP’ye seslenişe döndü. Her türlü hakareti yapıyor, insanları bölüp parçalıyor. İnsanların birliğini, dirliğini sağlama görevinde olan bir kişi bunu yapıyor” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisinin iktidara doğru geldiğini savunan Yüksel; “CHP gümbür gümbür geliyor. Yapılan kamuoyu yoklamalarında bütün büyükşehir belediyeleri seçimde almış olduğu oyların çok çok üstünde oy alıyor. Bunu görüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halka, vatandaşa sahip çıkmasını görüyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin halk için, hak için dimdik ayakta olduğunu görüyor. O yüzden Cumhuriyet Halk Partisine tehditler gırla gidiyor. Cumhuriyet Halk Partililer geri adım atmaz, korkmaz, pes etmez. Cumhuriyet Halk Partililer dimdik ayakta çünkü onlar Kuva-yi Milliye’yi bilir, Çanakkale’yi bilir, Kurtuluş Savaşı’nı bilir. Onlar Mustafa Kemal’in askeri, Mustafa Kemal Atatürk’ün yoldaşı olduğu için ne bir geri adım atar ne korkar! Her türlü iftirayı, hakareti yapacaksınız CHP’liler susacak. Hadi canım! Susmayacağız! Kötü söz sahibine aittir, her türlü cevabı da alacaksınız. Cumhuriyet Halk Partisi halk için var, misak-ı Milli Sınırları için var, herkes için var. Adalet için var, hukuk için var, insanlık için var ve var olmaya devam edecek” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here