Yüksel; “Türkiye’yi Tekrar Ayağa Kaldıracağız”

0
36

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülkenin içinde bulunduğu durumdan Millet İttifakı sayesinde kurtulacağını savundu.

İlçe binasında partililerle bir araya gelerek açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Türkiye bir dönemeçte, Türkiye’ye kurtulacak, ya kurtulacak! Artık altılı masa ibaresini kullanmıyoruz. Türkiye’nin kurtuluşu için, Türkiye’nin tekrar ayağa kalkması için bundan sonra 6’lı masanın adını Millet İttifakı olarak ifade ediyoruz” dedi.

Önceki gün toplanarak ‘manifesto’larını açıklayan Millet İttifakının vaatlerinin ülkenin ‘kurtuluş reçetesi’ olduğunu ifade eden Yüksel; “Millet ittifakı bileşenleri toplandı. Türkiye’ye yeni bir ufuk, yeni bir heyecan ve bir kurtuluş reçetesini tüm Türk milleti ile paylaştı. Bu tekrar ayağa kalkma, tekrar bir diriliş, tekrar bir destan yazma, tekrar bir haykırıştır. Türkiye’nin ‘Kurtuluş Reçetesi’ni Türk halkıyla paylaştılar. Hepimize bir umut, bir heyecan geldi. Çok çalışmalar yapıldı, kafa yoruldu. Türkiye’nin tekrar ayağa kalkması için çözüm önerilerinin masaya yatırıldığı bir çalışmanın ortaya konduğunu hep beraber gördük, emeği geçenlerin emeğine sağlık, hepsini kutluyoruz. Bu açıklanan 2000 küsür madde Türkiye’deki insanların yüzünün gülmesi, mutlu olması için… Türkiye’nin rahat nefes almaya ihtiyacı var. Mayıs ayında yapılacak seçimlerde millet ittifakı iktidar olacak. Millet ittifakının açıkladığı kişi Türkiye’nin cumhurbaşkanı olacak ve Türkiye’yi tekrar ayağa kaldıracağız. İlk 5 ay içerisinde Türk halkı diyecek ki ‘rahat bir nefes aldım’. İlk 1 yıl içerisinde diyecek ki ‘oh dünya varmış’” şeklinde konuştu.

“Bir An Önce Çekip Gidin!”

Açıklanan manifestoda yer alan maddeleri tek tek halka anlatacaklarını kaydeden Yüksel; “Bu maddeleri kısaca anlatacağız, toplumla her ortamda, her gittiğimiz yerde paylaşacağız. Zaten halkımız da bunları takip ediyor, inceliyor, okuyor ve irdeliyor. En çok hoşumuza giden Türkiye’nin iliğini sömüren o sarayların, Türk halkına açılması maddesi büyük beğeni aldı. Diğer heyecanlandıran madde de, 1100 odalık sarayın kapanıp tekrar cumhurbaşkanlığının Çankaya’ya taşınması oldu. Bir diğer maddesi o saltanat uçaklarının, o Türkiye’nin iliğini sömüren uçakların satılıp yerine yangın uçağının alınması… Say sayabildiğin kadar… Emekliye refah payının verilmesi, çiftçi için getirilen maddeler, esnafın yararına olan maddeler, öğrencinin yararına olan maddeler ve devlet okullarında okuyan her öğrenciye sabah kahvaltısı, öğlen yemeği, süt ve su bedava olacak, internet bedava olacak. Bu toplum bunu hak ediyor. Türk milleti bunları hak ediyor. En önemlisi de Türkiye’nin zenginliğinin, Türkiye’de toplanan verginin tüm Türk milleti ile paylaşılması olacak. İşte millet ittifakının hedefi bu! Gümbür gümbür iktidara doğru yürüyoruz. Söz milletin olacak, halkla beraber halkın iktidarını gümbür gümbür kuruyoruz. Ne olacak; sınavda sorular çalınmayacak, liyakat gelecek, sınava giren başarılı olan, hak ettiği işe kavuşacak, bunların hepsini başaracağız.

İktidar olmadan önce şu cümleyi söylemişlerdi; ‘Vatandaş meydanlara çıkıp ‘açım açım’ diye bağırıyorsa, elektrik, su, doğalgaz faturasını ödeyemiyorsa, bunun sorumlusu bu ülkeyi yönetenlerdir’ Evet millet ‘açız’ diye bağırıyor, çocuklar okula aç gidiyor ve insanlar elektrik, su, doğalgaz faturasını ödeyemiyor. Millet bu durumda, onun için bir an önce çekip gidin!” şeklinde konuştu.

Türk milletini Millet İttifakında birleşmeye çağıran Yüksel; “Bir EYT sorunu var yıllarca oyaladılar, hak edilmiş bir hakkı çaldılar, en son seçime gider ayak oy devşirmek için EYT’yi çıkaracağız dediler, dün meclise sunuldu. Onu bile yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Önce yaş sınırı yok dediler, şimdi de prim gün sayısını kademeli hale getirerek yine EYT’liyi mağdur ettiler. Neye ellerini attılarsa yüzlerine gözlerine bulaştırdılar. Pandemi döneminde maskeyi dağıtamayan, dezenfektanı kendi yandaş şirketine ihale eden, yüzüne gözüne bulaştırandan bu memlekete hayır gelmez. Bunların devri de bitecek. Milletin ittifakıyla yalakaların devri son bulacak. Türk milletini kurtaracağız. Halkı refaha, mutluluğa kavuşturacak millet ittifakında saf tutmaya, sesini yükseltmeye, birleşmeye çağırıyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here