Yüksel; “Türk Milleti İle Ülkemizi Bu Kaostan Çıkaracağız”

0
87

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Türk Milleti İle Ülkemizi Bu Kaostan Çıkaracağız”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, haftalık olarak yaptığı değerlendirmede, ülke gündemine ilişkin konulara değindi.

Hafta başında kutlanan kadınlar gününden söz eden Yüksel, kadınların sadece bir gün değil her gün kutlanması gerektiğini söyledi. Kadınların hak ettikleri eşitliği kazanmaları için mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Yüksel; “Şu an ülkemizde kadınlar linç ediliyor, her gün öldürülüyor. Onun için 8 Mart’ı görkemli ve mutlu bir şekilde kutlayamadık. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ne demişti; ‘Ey kahraman Türk kadını sen yerde sürüklenmeye değil omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın’ demiştir. Türk kadını fedakardır, Türk kadını annedir, Türk kadını savaşta, cephede Kurtuluş Savaşı’nda vardı. Türk Kadını evladı için kendini feda edendir. Şu an Türk kadınları öldürülüyor, Türk kadını, evinde tencere kaynamadığı için ağlıyor, evlatları işsiz olduğu için Türk kadını mutsuz… 2020 yılında tam 300 kadınımız katledildi, 2021 yılının Ocak ve Şubat aylarında 58 kadınımız öldürüldü. Ülkemizin iklimi bu… Derhal caydırıcı yasalar çıkmalı. Türk kadını her şekilde korunmalı ve kollanmalıdır. Kadın ve erkek eşittir. İnadına kadınla erkeğin eşit olduğunu haykırmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Yaşanan süreçte ülke ekonomisinin oldukça kötü durumda olduğunu iddia ede Yüksel; “Ayçiçek yağının bardakla satıldığı bir ülke haline geldik. Bu ülkeyi bu duruma getirenler, utanmadan, sıkılmadan ona buna laf yetiştiriyor. Ayçiçek yağı yarım kiloluk ambalaja düştü. Bunlar ekonominin geldiği noktayı en güzel ifade eden örnekler. Asgari ücretin altında emekli maaşı alan kardeşlerimiz kasaptan 5 – 10 liralık et istiyor. Emekliyi bu duruma düşürdünüz ama diğer taraftan saltanat gırla gidiyor, yiyorsunuz bir türlü duymuyorsunuz. Enflasyon rakamları yürekler acısı… Gerçek enflasyon yüzde 20’nin çok çok üstünde… Son 1 yılda ayçiçek yağı %55, yumurta %52 zamlandı. Enflasyon rakamı yüzde yirmi gösteriliyor gerçek enflasyon bunun çok daha üstünde. 34 milyon kişinin bankalara kredi ve kredi kartı borcu var. 3 milyon insanımız da takibe düşmüş durumda” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta içerisinde yaşanan helikopter kazasında şehit olan askerlerimizi de bir kez daha anan Yüksel; “Helikopter kazasında kaybettiğimiz canlarımız, onları bir kez daha rahmetle anıyorum. O insanlarımızın ismini bile hatırlamayanlardan er geç bunun hesabını soracağız. Helikopter 1996 yılında alınmış 28-29 yıldır kullanıyoruz. O saltanat denizinde yüzenlere sormak istiyorum; Sizin altınızdaki uçak, bindiğiniz helikopter kaç yıllık, sizin makam araçlarınız kaç yıllık? Neden Türk evladını düşünmüyorsunuz?” dedi.

‘Ayinesi İştir Kişinin Lafına Bakılmaz’

Pandemi süreci ve aşı ile ilgili hükümete yönelik ağır eleştirilerde de bulunan Yüksel; “Pandemi döneminde halkı yalnız, çaresiz, kimsesiz, öksüz ve yetim bıraktınız. Bütün dünya ülkeleri, halkının yanında olurken ‘Aman sağlığınız her şeyden önemli, hiçbir şey düşünmeyin biz her şeye yetişiriz, her şeyi kapınıza kadar getiririz’ deyip paketler açıklarken siz IBAN numarası yolladınız. Çünkü tükettiniz, 1 kuruş para bırakmadınız. Merkez Bankası eksi rezervine düştü. Zor günler için saklanan parayı bile hiç ettiniz, yok ettiniz. Hiçbir Cumhuriyet hükümetinin dokunmadığı aklına bile getirmediği paraya dokundunuz, bu kadar vicdansız, bu kadar vurdumduymazsınız.

Bugüne kadar nüfusumuzun yüzde 11.7’si aşılandı. Bu oranla dünyada 21. sıradayız. Vaka sayıları 13 binleri geçti, sarı olan illerimiz turuncuya döndü, hızla vaka sayısı çoğalıyor, virüs mutasyonla daha ilginç bir yapıya bürünüyor, insanlarımızı kaybetmeye devam ediyoruz. Hastanedeki doluluk oranları artmaya başladı. Çare ne? Çare aşı. Nerede aşı? Türk milleti adına soruyoruz nerede aşı? Hani Ocak-Şubat ayında 50 milyona yakın aşı gelecekti? Dünya ülkeleri şeffaf bir şekilde aşının ne zaman geleceğini, kime vurulacağını, ne kadar geleceğini açıklarken, biz de ona da yasak geldi.

İnsan hakları eylem planı açıklandı. Güler misin ağlar mısın? Türkiye’de insanların can ve mal güvenliği tehdit altında, Türkiye’de siyasetçiler dövülüyor, tartaklanıyor, tehdit ediliyor, Türkiye’de mafya durmadan birilerinin yanında açıklama yapıyor, mafya Türkiye’de birilerini kolluyor, hangi reformu yapacaksınız, ne reformu yapacaksınız? Ziya Paşa’nın meşhur bir sözü var ‘Ayinesi iştir kişinin lafına bakılmaz’ bunlar için söylenmiş bir laf. Siz ne reform yapabilirsiniz, ne insan hakları eylem planı uygulayabilirsiniz… Günü kurtarmak için, bir yerlere şirin görünmek için, düzmece ve kurmaca şekilde bir plan çıkardınız. Türkiye’de anayasayı tanımazken, Anayasa Mahkemesi kararlarını yok sayarken, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına uyumazken, uymayacağını açıklarken, siz ne eylem planı çıkıyorsunuz. Adalet mülkün temelidir. Gerçek sorunumuz Türkiye’deki adaletsizliktir. Adaletin olmadığı, mahkemeleri güvenin sıfıra yaklaştığı bir yerde hangi reformdan bahsediyorsunuz.

Umutsuzluk yoktur, Umutsuz insan vardır. Biz umutlu insanlarla, umudunu tazeleyen insanlarla heyecanı ve inancını yitirmeyen tüm hemşerilerimiz ile tüm Türk milleti ile ülkemizi bu kaostan, bu karabasandan çıkaracağız. Buna güveniyoruz. Kadrolarımıza güveniyoruz, inancımıza, heyecanımıza güveniyoruz. Lütfen umudunuzu tazeleyin. Bu vatana, geleceğimize, bu millete hep beraber sahip çıkalım” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here