Yüksel; “Sorgulamaya Devam Edeceğiz!”

0
32

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, her hafta düzenli olarak yaptığı basın toplantısında yine ‘128 Milyar dolar nerede?’ diye sordu.

Ülke genelinde partileri tarafından asılan pankartların toplatılsa da her yerde pankart asmaya ve 128 milyar doların nerede olduğunu sormaya devam edeceklerini vurgulayan Yüksel; “Geçen toplantıda altını çizmiştim ‘Konuş Türkiye!’ Aynı sözlerle başlamak istiyorum, çünkü konuşarak, irdeleyerek, sorgulayarak ancak netice alacağımızı yaşanan olaylardan birebir gördük. Konuşacağız, hakkımızı arayacağız, adaleti arayacağız, ses vereceğiz ve sorgulayacağız. Bütün değerlerimizi çürüttüler, böyle bir sürecin içerisinde ses vereceğiz. Herkesi konuşmaya, ses vermeye davet ediyorum. Korkma, yılma, ses ver Türkiye’m! 128 milyar dolar nerede? Buna mantıklı bir cevap verilmesi gerekiyor. Bundan daha insani bir soru olabilir mi? Neden cevap vermiyorsunuz? Bunun hesabını vermek zorundasınız.

Bu rakam Türkiye Cumhuriyeti’nin 1 yıllık bütçesine denk geliyor. 128 milyar dolar kasada olsaydı, Merkez Bankası eksi rezervde olmasaydı, bu parayla neler yapılabilirdi, bunları anlatmak istiyorum. 10 milyon işsizimize bir yıl boyunca her ay olmak üzere 3000 TL maaş verilebilirdi, 1 milyon 300 bin esnafımızın 13 milyarlık kredi borcu faizi ile birlikte silinebilirdi, Türk çiftçilerimizin kredi borçları ödenebilirdi, 1 yıl boyunca bir milyon 600 bin yoksul yurttaşımızın doğalgaz faturası ödenebilirdi, 50 milyon vatandaşımıza 2 doz olmak üzere biontek aşısı yapılabilirdi… Bu para kasada olsaydı 600.000 öğretmenin ataması yapılabilirdi. Bu örnekleri çoğaltmak mümkün. 128 milyar doları nüfusumuza bölersek kişi başına 12.336 TL maaş verebilirdik, aile başına da 61.680 TL ödeme yapabilirdik” şeklinde konuştu.

Neyi Arayacağız Şaşırdık

Son günlerde ülke gündeminde yer tutan, belediyeler vasıtasıyla yapılan insan kaçakçılığı olaylarına da değinen Yüksel; “Belediyeler ve dernekler aracılığıyla yüzlerce binlerce insan yurt dışına kaçmış, dünyaya rezil olduk, pasaportumuzun değerini düşürdünüz. Siz bu devleti nasıl yönetiyorsunuz? Sorumlu o ilin kaymakamları, valisi ve en son İçişleri Bakanlığı… İşin başka bir boyutu da şu; bu insanlar niye gidiyor? AKP’liler bile kaçmış çünkü onlar bile umudunu kesmiş, çünkü ufukta iyi bir şey görmüyor, bugün yurtdışına çıkmak isteyen üniversite mezunlarının oranı çok yüksek, lise mezunlarda yurt dışına çıkma oranı yüzde 60’a, 70’e geldi. Çünkü bu ülkeyi çürüttünüz, umutsuz, çaresiz, öksüz ve yetim bıraktınız.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Dörtyol Belediyesine 100 tane at hibe ediyor, protokol imzalanıyor ve 100 at kayıp! 128 milyar doları mı arayacağız, kaybolan değerlerimizi mi arayacağız, kaybolan atlarımızı mı arayacağız, neyi arayacağız?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile gurur duyduğunu da ifade eden Yüksel, CHP’li, belediyelerin, Halk Ekmek büfelerini vatandaşın ayağına götürdüğünü, sayılarını çoğaltmaya devam ettiklerini ayrıca Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi ailelere iftar saatinde sıcak yemeklerini kapılarına kadar ulaştırdıklarını hatırlattı.

Mecliste O Eller Nasıl Kalkacak Merakla Bekliyoruz

Cumhuriyet Halk Partisinin meclise bir kanun teklifi sunduğunu da kaydeden Yüksel; “Merakla bekliyoruz bakalım ne yapacaklar. Kanun teklifinin 1. Maddesi; ‘Asgari ücretlilerden vergi alınmasın’, 2. maddesi; ‘En düşük emekli aylığı asgari ücretin altında olmasın’, 3. maddesi; ‘Bayram ikramiyeleri en az 1500 TL’nin altında olmasın’… Ben Cumhuriyet Halk Partili olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Çünkü hizmet ediyoruz, konuşarak, ses vererek, meydan okuyarak halkın ve hakkın hizmetinde olduğumuzu bu önerge bir kez daha ispatlamıştır. Hadi bakalım hodri meydan ne yapacaksınız, Siz bu emekliye 1500, 1200, 1600 TL maaş vermeye utanmıyor musunuz? Asgari ücretin 2.825 olduğu ülkede emekliye bunu nasıl reva görürsünüz? Mecliste o eller nasıl kalkacak merakla bekliyoruz” dedi.

Vahdettin Alçaktır!

Mersin Çamlıyayla Milli Eğitim Müdürünün okullarda ‘Nutuk’ dağıtılmasını yasakladığı haberlerini üzülerek izlediklerini de sözlerine ekleyen Yüksel; “Sebep neymiş, Nutuk’ta Vahdettin’e laf ediliyormuş. Şu ihanete bakın. Bu ülkeye ihanet edene sahip çıkıyor, bir de kendi ihanet ediyor. Nutuk’ta Vahdettin’e alçak deniyormuş. Emperyalist güçlere çanak tutan, onların gemisi ile kaçan Vahdettin alçaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürü de onu o görevde tutanda bu ülkeye ihanet etmiştir” dedi. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here