Yüksel; “Halkın İktidarında Emeklinin Çilesi Bitecek!”

0
34

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ülkemizde emeklilerin içinde bulunduğu durumun zorluğundan söz ederken, kendi iktidarlarında bu çilenin sona ereceğini savundu.

Ülkemizde emeklilere reva görülen yaşamın kabul edilemez olduğunu vurgulayan Yüksel; “Emeklilerin çilesi bir türlü bitmiyor. Emekliler Türkiye’de ıstırap ve çile içerisinde, gözleri yaşlı ve mutsuz. Diyeceksiniz ki Türkiye’de kim mutlu? Evet, kimse mutlu değil. Elin emeklisi yabancı ülkeden geliyor, Türkiye’nin nimetlerinden faydalanıyor, tatilini yapıyor, turistik yerlerini geziyor, cennet vatanın her tarafını keşfediyor ama benim emeklim, bu ülkenin asli unsuru, Türkiye Cumhuriyeti’nin emeklileri evden çıkamıyor. Evden sadece bir şey için çıkıyor, halk ekmek fabrikalarındaki kuyruğa giriyor. Soğukta, güneşte, sıcakta, yağmurda ucuz ekmek kuyruğunda! Sadece onun için evden çıkıyor.

Bir de son günlerde banka promosyonunu almak için evden çıkıyor. O banka senin bu banka benim diye en yüksek promosyonu veren bankanın önünde kuyruk çilesinde çile çekmeye devam ediyor. İşte ülkeyi yönetenlerin, bu ülkenin gerçek unsuru, en büyük emekçisi emeklilere reva gördüğü durum bu!” derken promosyon çilesinin sona ermesi için bir düzenleme yapılması gerektiğini de ifade etti.

Mevcut iktidara ‘Emekliye bu ıstırabı çektirmekten utanıp sıkılmıyor musunuz?’ diye soran Yüksel; “Hiç merak etmeyin, halkın iktidarında emeklimiz mutlu olacak, refah içerisinde olacak, kuyrukta çile çekmeyecek” dedi.

Suçlu Bu Ülkeyi Yönetenlerdir…

Ülkenin yönetilemediğini de öne süren Yüksel; “Ülke deneme-sınama-yanılma yöntemi ile yönetilmeye çalışılıyor. Deniyor olmuyor, sınıyor olmuyor, değiştiriyor olmuyor. Ülkemiz böyle bir çıkmazın, böyle bir kaosun içerisinde. Ülke insanı mutsuz! Vatandaş, 2012 yılında tam 26 milyon kutu antidepresan ilacı kullanmış, bu sayı 2022 yılında ise 60 milyon kutuya çıkmış. İşte ülkeyi, insanları getirdiğiniz nokta bu!

Talimatla enflasyon faiz düşmez, emir ile hayat pahalılığıyla mücadele edilmez. Bir ülkede güven olacak. Ülke insanı, dünya o ülkeye güven duyacak, o zaman ekonomi düzelir, o zaman döviz düşer, o zaman enflasyon düşer, hayat pahalılığı düşer. Suçluyu patatesçide ara, marketçide ara… Bu şekilde suçlu bulunmaz, suçlu bu ülkeyi yönetenlerdir.

Bir de faiz yalanıyla karşı karşıyayız. Efendim faizi düşürmüş! Düşürdüğü faiz politik faiz! Yani bankalara verilen paranın faizini %13’e düşürdü. Bütün dünya ülkeleri bankaların almış olduğu politik faizi yükseltirken, Türkiye düşürdü. Dünya gidiyor doğrusuna Türkiye gidiyor tersine.

Bu parayı alıyor bankalar %13 ile karına kar katıyor, servetine servet katıyor, tam %400 kârları arttı bankaların. Fakat dönüp baktığımız zaman Türkiye bir faiz cenneti. Türkiye büyük bir miktarda faiz ödüyor, dış borcu faizle ödüyor, iç borcu faizle ödüyor. Gidin bakın bankalara taşıt kredisindeki faiz ne kadar, ihtiyaç kredisindeki faiz en az %27-28 civarında. Ülkemiz maalesef bu durumda” diye konuştu.

Türkiye’nin Zenginliğini Halkımızla Paylaşacağız

Okulların açılmasına sayılı günler kala velilerin telaş içerisinde ne yapacaklarını bilemez durumda olduklarını da sözlerine ekleyen Yüksel; “Okullar açılıyor, canlarımız, çocuklarımız okula gidecek. Okullar açılırken velileri bir korku saldı. Okul açılırken en az %300’ü aşan zamlarla %8-15 arası enflasyon varken biz %100’ün üzerinde bir enflasyonla ayakta durmaya, yaşamaya çalışan bir ülkeyiz.

Bütün dünya ülkeleri bu şekilde düşük enflasyon olmasına rağmen tedbir üstüne tedbir açıklıyor. İtalya her vatandaşa 200 Euro yardım yapıyor okullar açılırken, Fransa kişi başı 100 Euro, Portekiz’de kışa girerken eğitim yardımı altında ailelere 600 Euro yardım yapıyor, bizde niye yok? Bizde yandaşa var, şürekaya var, beşli çetelere var, bir türlü doymayanlara var ama emekliye yok, vatandaşa yok, okul açılırken eğitime yok, hiçbir şeye yok.

Halkın iktidarı geliyor. Halkın iktidarı kurulduğunda bu işlerin hepsini kökünden halledeceğiz. Nasıl halledeceksin diyorlar, israf etmeyeceğiz, kul hakkı, haram yemeyeceğiz, Türkiye’nin zenginliğini milyonlarla, halkımızla paylaşarak insanlarımızı mutlu, huzurlu ve yüzü güler hale getireceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here