Yüksel; “Geri Adım Atmayacağız, Mücadeleye Daha İnançlı Devam Edeceğiz”

0
87

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Geri Adım Atmayacağız, Mücadeleye Daha İnançlı Devam Edeceğiz”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ilçe binasında partililerle bir araya gelerek, ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. CHP’li Yüksel, artık umudun da çarenin de Cumhuriyet Halk Partisinde olduğunun altını çizdi.

Toplantısında, ilk olarak kadına şiddet olaylarına değinen Yüksel, pandemi sürecinde kadınlarımızın yine katledilmeye devam ettiğini, her türlü zulmün altında ezildiklerini vurguladı. Buna da bir an önce ‘dur’ denmesi için yetkilileri göreve çağıran Yüksel; “Kadınlarımız bunu hak etmiyor. Son aylarda özellikle kadın cinayetlerinin arttığı bir süreci yaşıyoruz, üzülüyoruz ve tepkimizi ortaya koyuyoruz. Ülkeyi yönetenlerin en ağır tedbirlerle, en caydırıcı tedbirlerle, yasalarla buna dur demesini bekliyoruz ve talep ediyoruz” dedi.

Yapılan kamuoyu yoklamalarında iktidar partisinin kan kaybetmeye başladığının görüldüğünü de savunan Beşle İlçe Başkanı Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisi, kimyalarını, dengelerini bozdu. Bir türlü hazmedemiyorlar. CHP halkla bütünleşti, vatandaşla birebir oldu, halkın ve hakkın yanında oldu, ezilen insanın yanında oldu, ihtiyacı olan insanın yanında oldu. Bu da onların kimyalarını bozdu. Kimyalarını bozmaya devam edeceğiz. Halkla bütünleşmeye, halkla beraber olmaya, halkın yanında olmaya ve sorunlarını çözmeye devam edeceğiz.

Yardımlar Artarak Devam Etti

Ne demişlerdi? ‘Cumhuriyet Halk Partisi gelirse yardımlar kesilir’ demişlerdi. Cumhuriyet Halk Partisi geldi yardımlar konusunda devrim yaptı. Cumhuriyet Halk Partisi belediyeleri imdada yetişti, devrim yaptı. Yardımlar artarak devam etti. Bugüne kadar sadece İstanbul’da 170.128 fatura askıya kondu, o faturalar askıdan alındı ve ödendi, miktarı 23 milyon 259 bin lira. İşte Cumhuriyet Halk Partisi bu! Onun için bu kadar rahatsızlar. Biz önce insan diyoruz, önce halk diyoruz, önce hak diyoruz.

Kamuoyu yoklamalarında hızla erime sürecine girdiler. Halkın ve hakkın partisi yükselmeye devam ediyor ve yükselmeye devam edecektir. İftira atıyorlar, engelliyorlar, tuzaklar kuruyorlar ama bir türlü Cumhuriyet Halk Partisi’nin yükselişi ile baş edemiyorlar, baş etmeleri de mümkün değil” şeklinde konuştu.

Yapay Gündemlerle Gerçekleri Örtemeye Çalışıyorlar

Darbe söylemleri, CHP Adana Gençlik Kolları Başkanını terör örgütüyle ilişkilendirme, camilerde şarkı çalınması, üç milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi, Ayasofya Camisinin ibadete açılması gibi pek çok yapay gündem oluşturularak gerçeklerin üstünün örtülmeye çalışıldığını da savunan Yüksel; “Türkiye’de açlığı, yokluğu, sefaleti göstermemek, Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçlu göstermek için yapay gündemler oluşturdular ama tokat gibi yüzlerine yapıştı. Ne yapsan dikiş tutmuyor, tutmayacak. Yalanınız, gıybetiniz yüzünüze yapıştı.

Enflasyon rakamları açıklandı. Türkiye’de yüzde 11.30 enflasyon açıklandı. Enflasyon o mu? Mutfaklar yanıyor, halk perişan, en az %30 şu anda enflasyon. Zaten ekonomi kötüydü, pandemi sürecinden sonra ekonomi daha kötüye gitti. İşsizlik rakamları şu anda 8 milyon resmi açıklansa da daha da üstünde milyonlarca insan işsiz kaldı ve kalmaya devam ediyor. Beş buçuk milyon aileye 1000 TL verdik dediler. Hane başında günde 11 TL düşüyor. Güvenip 3 çocuk yapanlar varsa kişi başına günde 2 TL düşüyor. Geldiğimiz nokta bu.

Her gün mesaj gelmeye devam ediyor; ‘Biz bize yeteriz 10 TL yolla’ mesajı… Vergi toplayan bir devlet mesajla 10 TL istemez. O da yetmedi şimdi meralara göz diktiler köylünün hayvancılıkla uğraşan köylünün meralarına göz diktiler. IBAN numarası ile para topladılar. Bir devlet IBAN numarası vermez, IBAN numarası alır vatandaştan, oraya para yatırır. Toplanan bu paralar nereye gitti peki? Emekliye, esnafa, perişan insana gitmesi gereken bu paralar Ajda Pekkan’a, Serdar Ortaç’a, Muazzez Ersoy’a, Sibel Can’a, Demet Akalın’a gitti. Bir konser düzenlediler youtube üzerinden. Sadece 7000 kişi izledi. Ödenen miktar 30 milyon lira. İşte IBAN’da toplanan paralar buraya gitti” şeklinde konuştu.

Geçtiğimiz aylarda bir şehit cenazesinden genel başkanlarına yapılan saldırıyı hatırlatan Başkan Yüksel, şehit babasının Kemal Kılıçdaroğlı’nu ziyaret ederek yaşanan olaydan ötürü üzüntüsünü dile getirdiğini söyleyerek; “Çubuk Şehidimiz Yener Kırıcı’nın babası Mustafa Kırıcı, Ankara’yı ziyaret etti, genel merkezimize gitti ve Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti ve olaylardan dolayı üzüntüsünü dile getirdi. Genel başkanımızı tekrar Çubuk’a davet etti. Bence çok önemli bir konu. Şehit babası Türkiye’de gıybet yapanları, iftira atanları, Türkiye inim-inim inletenlerin yanına gitmedi, Cumhuriyet Halk Partisi genel başkanının yanına gitti. Artık şu açık ve net ortada; Umut Cumhuriyet Halk Partisi, çare Cumhuriyet Halk Partisi! Geri adım atmayacağız, mücadeleye daha da azimle daha inançlı devam edeceğiz” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here