Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisinden Mandacı Çıkmaz”

0
166

CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Cumhuriyet Halk Partisinden Mandacı Çıkmaz”

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, ekim ayı istişare toplantısını partililerin katılımıyla gerçekleştirdi. İlçe binasında gerçekleştirilen toplantıda genel ve yerel gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yüksel, açıklamasına ilk olarak İsmet İnönü hakkında ortaya atılan iddialara yanıt vererek başladı.

İsmet İnönü’nün devlet adamlığının tartışılamayacağını vurgulayan Yüksel; “2002 yılından bu yana Cumhuriyetle, Atatürk’ümüzle ve Atatürk’ün en yakın arkadaşı İsmet İnönü ile bir alıp veremedikleri var. Israrla bu değerlere saldırıyorlar. Bütün ülkelerin bir Atası var, bir geçmişi var, insan geçmişi ile gurur duyar, geçmişinde hizmet eden şu anda dünyada olmayan rahmetli olan insanlarla uğraşmak ayrı bir ayıptır, ayrı bir çirkinliktir. Niye uğraşıyorlar çünkü dolap boş, aileler çocuklarını nasıl okula gönderecekleri yönünde kaygı içerisindeler, annelerin gözü yaşlı, çocuğuna sabah kahvaltısında peynir koyamayan aile var. Vatandaş buzdolabını hatırlar diye gündemi saptırmak için bir Cumhuriyetle hesaplaşıyor iki gündemi unutturuyor.

Büyük bir insan, kurtuluş savaşı kahramanı, Sakarya savaşlarının, İnönü savaşlarının kahramanı, Lozan kahramanı, Lozan’da dünyayı dize getiren, Amerika’yı, Emperyalist güçleri dize getiren İsmet İnönü’den ne istiyorsunuz? Rahmetli Demirel, Demokrat Parti-CHP çekişmesi sırasında bir milletvekilinin İnönü’ye laf söylemeye kalkmasıyla, milletvekilini çağırıyor ‘Sen kimsin ki, arkasında kahramanlık olan, Kurtuluş Destanı olan İsmet İnönü’ye laf söylüyorsun, onun arkasında koca zaferler var, senin arkanda terzinin diktiği iki düğmeli ceket var, haddini bileceksin’ diye uyarıyor. İşte diplomanın farkı bu, işte devlet adamı olmanın farkı bu. Demirel’e soruyor gazeteciler, ‘İsmet İnönü ile aranızda ne var’ Benim Onunla aramda ne olabilir ki o koskoca kurtuluş savaşı kahramanı, bizi kurtaran kurtarıcılardan biri, benimle onun arasında hiçbir şey olamaz’ diye cevap veriyor. Yabancı devlet adamları bile İsmet İnönü’ye hakkını teslim ediyor, verdiği hizmetleri takdir ediyor, kahramanlarını takdir ediyor ama bizim aymazlar İsmet İnönü’ye laf yetiştirme yarışına geç girmişler, işte diploma farkı, devlet adamlığı farkı.

Rahmetli İnönü meclise taksiyle geliyor, taksicinin parasını veriyor şimdiki ise Saltanat konvoyu ile geziyor. Tüyü bitmemiş yetimden toplanan paralar işte bu şekilde çarçur ediliyor. Sen kimsin? İsmet İnönü’ye en son laf söyleyecek insansın.

 Büyük Ortadoğu Projesinin eşbaşkanıyım diyeceksin, Müslümanların üzerine İncirlik üssünden kalkan uçaklar bomba yağdıracak, çıkacaksın İsmet İnönü’yü Amerikancılıkla suçlayacaksın. İşgal ordularına ‘Geldikleri gibi gidecekler’ diyen Mustafa Kemal’in Partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nden Amerikancı, Mandacı çıkmaz” şeklinde konuştu.

Anıtkabir’in ziyaret açıldığı tarih olan 1953 yılından bu yana her yıl milyonlarca kişinin ziyaret ettiğini önemle vurgulayan Yüksel; “Sevgi ateşi yanmaya devam ediyor. İnsanlar vücuduna Atatürk imzasını kazıyor. Arabasına, evine Atatürk’ün posterini asıyor. Bu dünyada eşi benzeri görülmemiş bir olay. Bir asır geçmiş ve sevgi azalmamış, sevgi çığ gibi büyümeye devam ediyor ve edecek. Hiçbir lidere nasip olmayan bir durumla karşı karşıyayız. Her 10 Kasım’da yeniden doğuyor, yeniden doğacak, biz onu daha çok seveceğiz, daha çok anacağız ve daha çok yüreklere kazıyacağız var mı bunun ötesi?” dedi.

Ülkemizin gerçek gündeminin açlık, sefalet, gelecek korkusu, gelecek kaygısı olduğunu savunan Yüksel, zulme uğrayanlar hep fakir halk kitleleri olduğunu kaydederek; “Maalesef şu an ülkemiz oksijen çadırında yoğun bakımda. Tencere boş, cep boş, buzdolapları boş. Böyle bir durumla karşı karşıyayız. Halk bu haldeyken 1 milyon TL ve üzeri parası olanlar son 6-7 ayda 53.000 kişiden 197 bine çıkmış. Fakir vatandaş, gariban vatandaş cebi delik ama ülkede milyarder sayısı artıyor. Çünkü Türkiye’de hak yok, hukuk yok, eşitlik yok, gelir dağılımında adaletsizlik var” diye konuştu.

Kurulacak olan Cumhurbaşkanlığı Komisyonunu da eleştiren Yüksel; “Çeşitli kurumlardan 76 vatandaş bu kurulda görev yapacak. Türkiye’nin sorunlarını çözecekler. Meclis ne yapacak? Meclisin işi yok mu, orada komisyonlar yok mu? Niye bu kurullar oluşturuluyor. Bu 76 vatandaştan her biri her ay 12 bin lira maaş alacak. 2002 yılından bu yana haykırıyoruz, uyan artık uyan” dedi.

Geçtiğimiz hafta haberlere yansıya Kayseri’deki ucuz ekmek kuyruğunu resimlerle gösteren Yüksel; “Yıl 2018, ülkemizin geldiği nokta bu. Verin Başkanlığı ekonomi uçacak dediler, ne oldu ekonomi çöktü. Verin Başkanlığı terör bitecek dediler, şehit vermeye devam ediyoruz. Verin başkanlığı uyum olacak dediler damadı ile ters düştü. Verin başkanlığı güçlü oluruz dediler kendileri ve yandaşları güçlü oldu. Bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız” dedi.

“Belen’e de CHP Bayrağını Dikeceğiz”

Önümüzde yapılacak yerel seçimlere de değinen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Seçim arifesindeyiz. Yerel seçimle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bugün itibariyle üç tane yönetim kurulu üyemiz belediye başkanlığı için ikisi de Belediye meclis üyeliği için yönetim kurulundan istifa etti. Bu süreç bugün yarın tamamlanıyor. Ayın 19’una kadar belediye başkan aday adaylığı için ve Belediye meclis üyeliği için müracaatları alacağız. Yerel seçim önemli. 40 yıldır iktidar Partisi’ne verdiniz sevgili hemşerilerim ne oldu? Belen’de ne değişti? Ne yapacaksınız biliyor musunuz, korkmadan işi yapacak, işin hakkını verecek, vatandaştan yana tavır koyacak kişiye ve meclisine oy vereceksiniz. Yani kime oy vereceksiniz Cumhuriyet Halk Partisi’nin adayına ve Belediye Meclis üyelerine oy vereceksiniz. Önümüzdeki günlerde aday adaylarımızın tanıtımını yapacağız ondan sonraki bir tarihte adayımızın açıklamasını yapacağız.

Belen’e bir heyecan getireceğiz. Yürek yüreğe, birlik içerisinde, beraberlik içerisinde Belen’i kurtaracağız. Büyükşehir Belediyesi ile uyumlu çalışacak Büyükşehir hizmetlerini buraya taşıyacak yürekli Cumhuriyet Halk Partisi adayı ile beraber Belen’de hizmet nedir göstereceğiz. Hatay Büyükşehir Belediyesinde CHP Bayrağı dalgalanmaya devam edecek Belen’e de CHP bayrağını dikeceğiz” diye konuştu. Yüksel, belediye başkanlığına aday olmadığını bir kez daha hatırlattı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here